Mexikansk paj
Mexikansk paj
  • 3 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Mexikansk paj

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Strukturen i denna paj är faktiskt ganska svår att beskriva – det är inte riktigt äggig, inte helt brödig, inte riktigt svampig. Det är bara en fluffig blandning som är överraskande fyllig på samma gång. Tillsammans med mina mexikanska ingrediens-favoriter (svarta bönor, majs, koriander, jalapeños) blir det en fantastisk middag med utan ansträngning. Som med alla slowcooking recept, är det absolut ingen förkokning som krävs – bokstavligen är det bara att lägga i allt i grytan, blanda, och du är klar. Lätt som en plätt.

Recept från Amuse your bouche

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 25 g smält smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg lätt vispade
  • 4 msk vanligt mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk rökt paprika
  • 0,5 tsk chili pulver
  • Salt och svartpeppar
  • 250 g majskorn avrunna
  • 1 burk små svarta bönor, avrunna och sköljda
  • 3 inlagda jalapeños, finhackade
  • 100 g riven ost Jag använde en blandning av cheddar och mozzarella
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk koriander hackad
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg till de första 9 ingredienserna: smält smör, mjölk, ägg, mjöl, bakpulver, paprika, chilipulver och kryddor i en ganska liten slowcooker, . Vispa väl till jämn smet.
  • 2. Lägg sedan till majs, svarta bönor, hackade jalapeños och riven ost och mixa igen.
  • 3. Koka i ca 6 timmar på low, tills mittenpartiet har satt sig och utsidan är krispig.
  • 4. Toppa med färsk koriander om så önskas.