Strukturen i denna paj är faktiskt ganska svår att beskriva – det är inte riktigt äggig, inte helt brödig, inte riktigt svampig. Det är bara en fluffig blandning som är överraskande fyllig på samma gång. Tillsammans med mina mexikanska ingrediens-favoriter (svarta bönor, majs, koriander, jalapeños) blir det en fantastisk middag med utan ansträngning. Som med alla slowcooking recept, är det absolut ingen förkokning som krävs – bokstavligen är det bara att lägga i allt i grytan, blanda, och du är klar. Lätt som en plätt.
Inga kommentarer »Ingredienser
- 25 g smält smör
- 2 dl mjölk
- 2 ägg lätt vispade
- 4 msk vanligt mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk rökt paprika
- 0,5 tsk chili pulver
- Salt och svartpeppar
- 250 g majskorn avrunna
- 1 burk små svarta bönor, avrunna och sköljda
- 3 inlagda jalapeños, finhackade
- 100 g riven ost Jag använde en blandning av cheddar och mozzarella
Gör så här
- Lägg till de första 9 ingredienserna: smält smör, mjölk, ägg, mjöl, bakpulver, paprika, chilipulver och kryddor i en ganska liten slowcooker, . Vispa väl till jämn smet.
- Lägg sedan till majs, svarta bönor, hackade jalapeños och riven ost och mixa igen.
- Koka i ca 6 timmar på low, tills mittenpartiet har satt sig och utsidan är krispig.
- Toppa med färsk koriander om så önskas.
Diskussion om Mexikansk paj
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Fylld kronärtskocka
Varm auberginesallad
Röd Thaicurry
UTFORSKA MODELLER
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!