Strukturen i denna paj är faktiskt ganska svår att beskriva – det är inte riktigt äggig, inte helt brödig, inte riktigt svampig. Det är bara en fluffig blandning som är överraskande fyllig på samma gång. Tillsammans med mina mexikanska ingrediens-favoriter (svarta bönor, majs, koriander, jalapeños) blir det en fantastisk middag med utan ansträngning. Som med alla slowcooking recept, är det absolut ingen förkokning som krävs – bokstavligen är det bara att lägga i allt i grytan, blanda, och du är klar. Lätt som en plätt.
Inga kommentarer »Ingredienser
- 25 g smält smör
- 2 dl mjölk
- 2 ägg lätt vispade
- 4 msk vanligt mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk rökt paprika
- 0,5 tsk chili pulver
- Salt och svartpeppar
- 250 g majskorn avrunna
- 1 burk små svarta bönor, avrunna och sköljda
- 3 inlagda jalapeños, finhackade
- 100 g riven ost Jag använde en blandning av cheddar och mozzarella
Gör så här
- Lägg till de första 9 ingredienserna: smält smör, mjölk, ägg, mjöl, bakpulver, paprika, chilipulver och kryddor i en ganska liten slowcooker, . Vispa väl till jämn smet.
- Lägg sedan till majs, svarta bönor, hackade jalapeños och riven ost och mixa igen.
- Koka i ca 6 timmar på low, tills mittenpartiet har satt sig och utsidan är krispig.
- Toppa med färsk koriander om så önskas.
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot