
Den som tror att en Crockpot – slowcooker – mest är till för vintriga grytor kan tänka om. Crockpot är utmärkt till så mycket mer, som den här härliga strimlade biffen, som påminner om de smakrika rätter du kan få på en mongolisk restaurang. Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även med rostbiff eller annat ”biffkött”.
Receptet kommer från Matmamman
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg flankstek, strimlad
- 2 morötter, grovrivna
- 1 dl maizena
- Knappt 1 dl brun farin
- 4-5 krossade vitlöksklyftor
- Knappt 1 dl kinesisk soja
- 1 dl vatten
- 3 tsk matolja, t ex raps
- lite salt och svartpeppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Häll maizenan i en skål och lägg i biffstrimlorna. Vänd och blanda tills köttet är täckt av maizena och lägg sedan över i slowcookern.
- Lägg i morotsrivet och vitlökskrosset och häll i soja, vatten, brun farin, olja och lite salt och peppar.
- Rör om och ställ in din Crockpot på hög i 4 timmar eller låg på 6 timmar.
Diskussion om Mongolisk biff
2 tankar om “Mongolisk biff”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Fläskkotletter med lök
schedule4h 30m

Kubansk biff – Ropas Vieja
schedule6 timmar på hög

Grönsakssoppa (köttfärs)
schedule6-8 tim på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Går den att göra på lövbiff. ? Hur många timmar skulle det ta då?
Supergott, en av årets godaste rätter.. 🙂