Mongolisk biff
Mongolisk biff
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Mongolisk biff

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Den som tror att en Crock Pot – slow cooker – mest är till för vintriga grytor kan tänka om.  Crock Pot är utmärkt till så mycket mer, som den här härliga strimlade biffen, som påminner om de härliga rätter du kan få på en mongolisk restaurang. Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även med rostbiff eller annat ”biffkött”.

Receptet kommer från Matmamman

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg flankstek, strimlad
  • 2 morötter, grovrivna
  • 1 dl maizena
  • Knappt 1 dl brun farin
  • 4-5 krossade vitlöksklyftor
  • Knappt 1 dl kinesisk soja
  • 1 dl vatten
  • 3 tsk matolja, t ex raps
  • lite salt och svartpeppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Purjo eller salladslök
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll maizenan i en skål och lägg i biffstrimlorna. Vänd och blanda tills köttet är täckt av maizena och lägg sedan över i slow cookern.
  • 2. Lägg i morotsrivet och vitlökskrosset och häll i soja, vatten, brun farin, olja och lite salt och peppar.
  • 3. Rör om och ställ in din Crock Pot på hög i 4 timmar eller låg på 6 timmar.

Kommentarer

Veronica Markus
Veronica Markus

Går den att göra på lövbiff. ? Hur många timmar skulle det ta då? 😊

2019-10-29
Roger Ekholm
Roger Ekholm

Supergott, en av årets godaste rätter.. 🙂

2019-11-14