Den som tror att en Crockpot – slowcooker – mest är till för vintriga grytor kan tänka om. Crockpot är utmärkt till så mycket mer, som den här härliga strimlade biffen, som påminner om de smakrika rätter du kan få på en mongolisk restaurang. Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även med rostbiff eller annat ”biffkött”.

Receptet kommer från Matmamman

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg flankstek, strimlad
  • 2 morötter, grovrivna
  • 1 dl maizena
  • Knappt 1 dl brun farin
  • 4-5 krossade vitlöksklyftor
  • Knappt 1 dl kinesisk soja
  • 1 dl vatten
  • 3 tsk matolja, t ex raps
  • lite salt och svartpeppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Häll maizenan i en skål och lägg i biffstrimlorna. Vänd och blanda tills köttet är täckt av maizena och lägg sedan över i slowcookern.
  • Lägg i morotsrivet och vitlökskrosset och häll i soja, vatten, brun farin, olja och lite salt och peppar.
  • Rör om och ställ in din Crockpot på hög i 4 timmar eller låg på 6 timmar.

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Skinkstek med äpple, cider och grädde

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 81

Tjocka revben med paprikasmak

schedule7 timmar på låg

4 / 5. 62

En enkel chili

schedule4-5 timmar på låg

0 / 5. 0

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCKPOT-SKOLAN

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crockpot