
Ingredienser
Ingredienser
- 1,5 kg högrev skuren i bitar
- 2 gula lökar
- 5 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 0,5-1 dl oxfond
- 1 tsk oregano
- 1 tsk fänkålsfrö
- 2 tsk spiskummin
- 2 lagerblad
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 torkad chili (chipotle eller morita)
- 3-4 dl Guinness öl
- 2 spetspaprikor
- Smör till stekning
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Bryn köttet tillsammans med smör.
- Lägg i den grovt hackade gula löken, rör om så att den inte tar färg.
- Tillsätt tomatpuré, låt steka någon minut under omrörning.
- Lägg i oregano, fänkålsfrö, spiskummin, lagerblad, rökt paprikapulver och den hackade vitlöken.
- Ta fram den torkade chilin, skär av "pinnen", så att det bara är själva frukten. Lägg ner hel i grytan.
- Tillsätt fond och Guinness-öl
- Tärna paprikan (utan kärnhus) och lägg ner tillsammans med de övriga ingredienserna.
- Kör på låg värme ca 10 timmar.
- Tips. Har du en Crockpot Express så tryckkokar du den på Meat/poultry-läget. Kom ihåg att fyll på med 3 dl extra vätska innan du startar den.
- När den är klar, servera med pasta, ris eller potatismos.
Diskussion om Mustig chiligryta på högrev
2 tankar om “Mustig chiligryta på högrev”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Grillad lammbog med örter
schedule6-7 timmar på low

Gulaschsoppa tillagad i Crock Pot Express
schedule4h

Rillettes
schedule8h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Hej, första gången med Crock express o en undran nu över detta recept, https://crockpot.se/recept/mustig-chiligryta-pa-hogrev/# det står längst ner att jag ska tillsätta mer vätska, 3 dl. Vatten förmodar jag? Men sen står det över att den ska gå i 10 timmar, men om jag väljer valet för “Tips. Har du en Crockpot Express så tryckkokar du den på Meat/poultry-läget.” är det fortfarande 10 timmar jag ska ha den igång? tacksam för svar om någon med mer erfarenhet av en potta med turbo i 🙂
Hej!
Meat/Poultry är bara en snabbfunktion med ett förinställt värde. Du kan justera den sen hur mycket du vill efter tid och ändra från låg till hög. Jag skulle rekommendera dig att prova dig fram. Kanske börja med de förinställda funktionerna och sen anpassa efterhand.