
Ingredienser
Ingredienser
- 1,5 kg högrev skuren i bitar
- 2 gula lökar
- 5 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 0,5-1 dl oxfond
- 1 tsk oregano
- 1 tsk fänkålsfrö
- 2 tsk spiskummin
- 2 lagerblad
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 torkad chili (chipotle eller morita)
- 3-4 dl Guinness öl
- 2 spetspaprikor
- Smör till stekning
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Bryn köttet tillsammans med smör.
- Lägg i den grovt hackade gula löken, rör om så att den inte tar färg.
- Tillsätt tomatpuré, låt steka någon minut under omrörning.
- Lägg i oregano, fänkålsfrö, spiskummin, lagerblad, rökt paprikapulver och den hackade vitlöken.
- Ta fram den torkade chilin, skär av "pinnen", så att det bara är själva frukten. Lägg ner hel i grytan.
- Tillsätt fond och Guinness-öl
- Tärna paprikan (utan kärnhus) och lägg ner tillsammans med de övriga ingredienserna.
- Kör på låg värme ca 10 timmar.
- Tips. Har du en Crockpot Express så tryckkokar du den på Meat/poultry-läget. Kom ihåg att fyll på med 3 dl extra vätska innan du startar den.
- När den är klar, servera med pasta, ris eller potatismos.
Diskussion om Mustig chiligryta på högrev
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Biff Korma
schedule7-8 timmar på låg

Glutenfri fläskfilégryta
schedule5h

Grönsakssoppa (köttfärs)
schedule6-8 tim på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot