En ljuvlig chiligryta med mycket smak och djup.

 

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,5 kg högrev skuren i bitar
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5-1 dl oxfond
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 torkad chili (chipotle eller morita)
  • 3-4 dl Guinness öl
  • 2 spetspaprikor
  • Smör till stekning
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Bryn köttet tillsammans med smör.
  • Lägg i den grovt hackade gula löken, rör om så att den inte tar färg.
  • Tillsätt tomatpuré, låt steka någon minut under omrörning.
  • Lägg i oregano, fänkålsfrö, spiskummin, lagerblad, rökt paprikapulver och den hackade vitlöken.
  • Ta fram den torkade chilin, skär av "pinnen", så att det bara är själva frukten. Lägg ner hel i grytan.
  • Tillsätt fond och Guinness-öl
  • Tärna paprikan (utan kärnhus) och lägg ner tillsammans med de övriga ingredienserna.
  • Kör på låg värme ca 10 timmar.
  • Tips. Har du en Crockpot Express så tryckkokar du den på Meat/poultry-läget. Kom ihåg att fyll på med 3 dl extra vätska innan du startar den.
  • När den är klar, servera med pasta, ris eller potatismos.

Diskussion om Mustig chiligryta på högrev

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Skinkstek med äpple, cider och grädde

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 85

Panang Gai med fläskkött och färsk ananas

schedule5h

4 / 5. 32

Lasagne

schedule4+2 timmar

3.9 / 5. 54

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot