En ljuvlig chiligryta med mycket smak och djup.

 

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,5 kg högrev skuren i bitar
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5-1 dl oxfond
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 torkad chili (chipotle eller morita)
  • 3-4 dl Guinness öl
  • 2 spetspaprikor
  • Smör till stekning
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Bryn köttet tillsammans med smör.
  • Lägg i den grovt hackade gula löken, rör om så att den inte tar färg.
  • Tillsätt tomatpuré, låt steka någon minut under omrörning.
  • Lägg i oregano, fänkålsfrö, spiskummin, lagerblad, rökt paprikapulver och den hackade vitlöken.
  • Ta fram den torkade chilin, skär av "pinnen", så att det bara är själva frukten. Lägg ner hel i grytan.
  • Tillsätt fond och Guinness-öl
  • Tärna paprikan (utan kärnhus) och lägg ner tillsammans med de övriga ingredienserna.
  • Kör på låg värme ca 10 timmar.
  • Tips. Har du en Crockpot Express så tryckkokar du den på Meat/poultry-läget. Kom ihåg att fyll på med 3 dl extra vätska innan du startar den.
  • När den är klar, servera med pasta, ris eller potatismos.

Diskussion om Mustig chiligryta på högrev

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Revben med julsmak

scheduleTid: 6 timmar på låg

4 / 5. 94

Grekiska köttbullar

scheduleSlowcooking låg i 5- 6 h eller hög i 2, 5 – 4 h.

3.3 / 5. 16

Köttfärsgryta med vitkål och potatis

schedule30

3.7 / 5. 46

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept