Mustig köttgryta med potatis
Mustig köttgryta med potatis
  • 8-10 portioner
  • 45m förberedelsetid
  • 9h tillagningstid

Mustig köttgryta med potatis

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Min Crockpot är stor, 7,5 liter vilket gör att jag lagar mat för två dagar. Kött, potatis och sås…allt på en och samma gång! Har du en Crockpot hemma, ta fram den! Och har du ingen så kolla in dem. Smidigare och mer vällagad mat än så här blir det inte. Köttet blir dessutom så bra att du inte behöver bryna det innan.

Diana Dontsova
Ett recept av
Diana Dontsova
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 kg högrev
  • 2 msk lökpulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk torkad timjan
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 1,2 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 4 dl rött vin
  • ¾ dl tomatpuré
  • 3 msk kalvfond
  • 3 msk soja
  • 2 msk maizena
  • 4 dl vatten
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Svartvinbärsgelé
  • Färsk timjan
  • Bröd
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Putsa köttet. Blanda kryddorna i en skål. Krydda och salta köttet runt om.
  • 2. Skala potatis, lök, vitlök och morötter. Skär i grova bitar. Lägg potatisen och vitlöken i Crockpoten. Lägg köttet ovanpå. Placera lök och morötter runt om köttet.
  • 3. Blanda vin, tomatpuré, fond, soja och maizena i en skål. Häll ovanpå köttet. Fyll på med vatten
  • 4. Lägg på locket och ställ in Crockpoten på låg temperatur i 9 timmar. Låt Crockpoten gå i ytterligare en timme och inte köttet är mört och faller isär.
  • 5. Servera kött, potatis, morötter, lök och sås med en klick svartvinbärsgelé och färsk timjan.