
En klassisk indisk gryta med höga smaker.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg benfri lammstek
- 2 msk matolja
- 4 dl vatten
- 400 g skalade tomater på burk
- 2 morötter, skalade och skivade
- 0,5 kg butternutpumpa
- 250 g steklökar
- 2 stora gula lökar, hackade
- 4 vitlöksklyftor, pressade
- 1,5 msk riven färsk ingefära
- 1,5 msk riven färsk gurkmeja
- 2 hönsbuljongtärningar
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk mald koriander
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk mangochutney
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skär lammsteken i grytbitar. Hetta upp olja och bryn köttet i en stekpanna till de fått fin färg. Lägg över köttet i din Crock-Pot, häll i lite vatten i stekpannan. Låt bubbla några sekunder och häll över på köttet.
- Fräs lök, vitlök, ingefära, gurkmeja och de torkade kryddorna i olja och häll i grytan.
- Tillsätt tomatpuré och fräs med lite till. Häll i tomater och mango chutney. Smula ner buljongtärningarna och blanda med resten av vattnet. Häll i buljongen som bildats i grytan.
- Skala och skär pumpan och morötterna i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och dela steklökarna. Krossa vitlöksklyftorna och ta bort skalet. Häll över i Crock-Pot-grytan.
- Låt koka under lock tills köttet är helt mört och pumpan är mjuk. Läge låg i 6-8 timmar.
- Smaka av med salt och peppar. Toppa grytan med färsk koriander. Servera med ris, papadums eller naanbröd och yoghurt.
Diskussion om Mustig lammgryta
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Marockanska lammlägg
schedule8-9 timmar på låg

Lammbringa med linser
schedule10 timmar på låg

Cape Malay Lammlägg
schedule6-7 timmar på låg
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Muckalica – Serbisk köttgryta
schedule40+10 min

Lammstek på grekiskt vis
schedule4-5 timmar
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept