Mustig lammgryta
Mustig lammgryta
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Mustig lammgryta

En klassisk indisk gryta med höga smaker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg benfri lammstek
  • 2 msk matolja
  • 4 dl vatten
  • 2 stora gula lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1,5 msk riven färsk ingefära
  • 1,5 msk riven färsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g skalade tomater på burk
  • 2 msk mango chutney
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 0,5 kg butternutpumpa
  • 2 morötter, skalade och skivade
  • 250 g steklökar
  • Salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk koriander
  • Ris
  • Grekisk yoghurt
  • Naanbröd eller papadums
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär lammsteken i grytbitar. Hetta upp olja och bryn köttet i en stekpanna till de fått fin färg. Lägg över köttet i din Crock-Pot, häll i lite vatten i stekpannan. Låt bubbla några sekunder och häll över på köttet.
  • 2. Fräs lök, vitlök, ingefära, gurkmeja och de torkade kryddorna i olja och häll i grytan.
  • 3. Tillsätt tomatpuré och fräs med lite till. Häll i tomater och mango chutney. Smula ner buljongtärningarna och blanda med resten av vattnet. Häll i buljongen som bildats i grytan.
  • 4. Skala och skär pumpan och morötterna i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och dela steklökarna. Krossa vitlöksklyftorna och ta bort skalet. Häll över i Crock-Pot-grytan.
  • 5. Låt koka under lock tills köttet är helt mört och pumpan är mjuk. Läge låg i 6-8 timmar.
  • 6. Smaka av med salt och peppar. Toppa grytan med färsk koriander. Servera med ris, papadums eller naanbröd och yoghurt.