Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
1 kg benfri lammstek
2 msk matolja
4 dl vatten
400 g skalade tomater på burk
2 morötter, skalade och skivade
0,5 kg butternutpumpa
250 g steklökar
2 stora gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor, pressade
1,5 msk riven färsk ingefära
1,5 msk riven färsk gurkmeja
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
3 msk tomatpuré
2 msk mangochutney
Salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
Färsk koriander
Ris
Grekisk yoghurt
Naanbröd eller papadums
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Skär lammsteken i grytbitar. Hetta upp olja och bryn köttet i en stekpanna till de fått fin färg. Lägg över köttet i din Crock-Pot, häll i lite vatten i stekpannan. Låt bubbla några sekunder och häll över på köttet.
2. Fräs lök, vitlök, ingefära, gurkmeja och de torkade kryddorna i olja och häll i grytan.
3. Tillsätt tomatpuré och fräs med lite till. Häll i tomater och mango chutney. Smula ner buljongtärningarna och blanda med resten av vattnet. Häll i buljongen som bildats i grytan.
4. Skala och skär pumpan och morötterna i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och dela steklökarna. Krossa vitlöksklyftorna och ta bort skalet. Häll över i Crock-Pot-grytan.
5. Låt koka under lock tills köttet är helt mört och pumpan är mjuk. Läge låg i 6-8 timmar.
6. Smaka av med salt och peppar. Toppa grytan med färsk koriander. Servera med ris, papadums eller naanbröd och yoghurt.
Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepa besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" godkänner du att ALLA kakorna används. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett kontrollerat samtycke.
Close your account?
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?