Nötstek Balsamico
Nötstek Balsamico
  • 6-8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Nötstek Balsamico

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg rostbiff, högrev eller fransyska utan ben
  • Vitlökskrydda och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 2 färska salviablad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2,5 dl rött vin
  • 0,75 dl bra balsamvinäger
  • 4,5 dl köttbuljong
  • 3 msk maizena
  • ett knippe morötter
  • 2 mediumstora potatisar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Putsa steken, krydda med vitlökskrydda, salt och peppar och stek runt om i olivolja. Har du en multifunktionell Crock-pot eller en med sautéfunktion kan detta göras direkt i grytan.
  • 2. Placera köttet i botten på grytan och lägg på lök, vitlök, och balsamvinäger. Lägg i de färska kryddorna (ett tips är att knyta ihop dem med ett kökssnöre först så slipper du jaga omkring dem i grytan senare).
  • 3. Sätt gärna i en termometer om du vill att köttet ska bli rosa.
  • 4. Häll över rött vin, köttbuljong och lägg i morötter och potatis. Koka på låg i 8-10 timmar. När köttet är klart, fiska upp det och lägg åt sidan. Vispa i maizena i vätskan som blir kvar och rör till önskad konsistens på spisen (även detta kan du göra direkt i en multifunktionell Crock-pot). Servera och njut, gärna med en fräsch sallad till.

Kommentar

Pamela Dahlskog
Pamela Dahlskog

Ska göra nu 👌

2019-03-04