Ingredienser

Ingredienser

  • 1,5 kg rostbiff, högrev eller fransyska utan ben
  • Vitlökskrydda och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 2 färska salviablad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2,5 dl rött vin
  • 0,75 dl bra balsamvinäger
  • 4,5 dl köttbuljong
  • 3 msk maizena
  • ett knippe morötter
  • 2 mediumstora potatisar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Putsa steken, krydda med vitlökskrydda, salt och peppar och stek runt om i olivolja. Har du en multifunktionell Crock-pot eller en med sautéfunktion kan detta göras direkt i grytan.
  • Placera köttet i botten på grytan och lägg på lök, vitlök, och balsamvinäger. Lägg i de färska kryddorna (ett tips är att knyta ihop dem med ett kökssnöre först så slipper du jaga omkring dem i grytan senare).
  • Sätt gärna i en termometer om du vill att köttet ska bli rosa.
  • Häll över rött vin, köttbuljong och lägg i morötter och potatis. Koka på låg i 8-10 timmar. När köttet är klart, fiska upp det och lägg åt sidan. Vispa i maizena i vätskan som blir kvar och rör till önskad konsistens på spisen (även detta kan du göra direkt i en multifunktionell Crock-pot). Servera och njut, gärna med en fräsch sallad till.

Diskussion om Nötstek Balsamico

2 tankar om “Nötstek Balsamico

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Gryta med vita bönor och mört kött

schedule45 min

3.8 / 5. 15

Köttfärslimpa och bakad potatis

schedule8h

4 / 5. 45

Tacos med asiatiska revben

schedule8 timmar på låg

3.5 / 5. 2

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept