Ossobucco med polenta
Ossobucco med polenta
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Ossobucco med polenta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ossobucco är en italiensk favorit som traditionellt görs med kalvlägg. Detta är vårt recept på en riktigt läcker Ossobucco som du kan göra hemma i din Crock-Pot.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 stora skivor kalvlägg med ben
  • 2 msk kalvfond
  • 5 msk olivolja
  • 1 morot, skalad och hackad
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 1 stjälkselleri hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • rivet skal av en 1/4 citron
  • 2 msk mjöl
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 glas vitt vin
  • 1 burk tomater, 400 g
  • salt och nymald svartpeppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4–5 stjälkar bladpersilja
  • polenta
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta på medelvärme. Vänd ner hackad morot, lök, vitlök och selleri och fräs under omrörning i 2 min.
  • 2. Pudra varje köttskiva runt om med ett tunt lager mjöl. Lägg ner dem i grytan, höj värmen och bryn dem 2–3 min på varje sida.
  • 3. Häll på vinäger och vin och låt det koka in. Salta och peppra. Tillsätt fonden tillsammans med vinet, citronzest och burktomaterna med spad. Låt det koka på låg i 6-7 timmar. Tillsätt lite mer vatten om det behövs, såsen ska inte vara för tjock.
  • 4. Servera med polenta (recept nedan) och klipp lite persilja på.
Information

POLENTA:
500 g polentamjöl
2 liter vatten
1 tsk salt

Koka upp vatten och salt till polentan i en stor kastrull. Rör ner polentamjölet, allt på en gång, med en träsked. Fortsätt röra till en len massa, ca 5 min. Sänk värmen och koka tills polentan släpper från kastrullens kant, 40–45 min. Rör om var 5:e min.