Ossobucco med polenta
Ossobucco med polenta
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Ossobucco med polenta

Osso Bucco är en italiensk favorit som traditionellt görs med kalvlägg. Detta är vårt recept på en riktigt läcker Osso Bucco som du kan göra hemma i din Crock-Pot.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 stora skivor kalvlägg med ben
  • 2 msk kalvfond
  • 5 msk olivolja
  • 1 morot, skalad och hackad
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 1 stjälkselleri hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • rivet skal av en 1/4 citron
  • 2 msk mjöl
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 glas vitt vin
  • 1 burk tomater, 400 g
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4–5 stjälkar bladpersilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta på medelvärme. Vänd ner hackad morot, lök, vitlök och selleri och fräs under omrörning i 2 min.
  • 2. Pudra varje köttskiva runt om med ett tunt lager mjöl. Lägg ner dem i grytan, höj värmen och bryn dem 2–3 min på varje sida.
  • 3. Häll på vinäger och vin och låt det koka in. Salta och peppra. Tillsätt fonden tillsammans med vinet, citronzest och burktomaterna med spad. Låt det koka på låg i 6-7 timmar. Tillsätt lite mer vatten om det behövs, såsen ska inte vara för tjock.
  • 4. Servera med polenta (recept nedan) och klipp lite persilja på.
Information

POLENTA:
500 g polentamjöl
2 liter vatten
1 tsk salt

Koka upp vatten och salt till polentan i en stor kastrull. Rör ner polentamjölet, allt på en gång, med en träsked. Fortsätt röra till en len massa, ca 5 min. Sänk värmen och koka tills polentan släpper från kastrullens kant, 40–45 min. Rör om var 5:e min.