Ossobucco är en italiensk favorit som traditionellt görs med kalvlägg. Detta är vårt recept på en riktigt läcker Ossobucco som du kan göra hemma i din Crock-Pot.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 stora skivor kalvlägg med ben
- 2 msk kalvfond
- 5 msk olivolja
- 1 morot, skalad och hackad
- 1 gul lök, skalad och hackad
- 1 stjälkselleri hackad
- 2 vitlöksklyftor
- rivet skal av en 1/4 citron
- 2 msk mjöl
- 1 msk sherryvinäger
- 1 glas vitt vin
- 1 burk tomater, 400 g
- salt och nymald svartpeppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta på medelvärme. Vänd ner hackad morot, lök, vitlök och selleri och fräs under omrörning i 2 min.
- Pudra varje köttskiva runt om med ett tunt lager mjöl. Lägg ner dem i grytan, höj värmen och bryn dem 2–3 min på varje sida.
- Häll på vinäger och vin och låt det koka in. Salta och peppra. Tillsätt fonden tillsammans med vinet, citronzest och burktomaterna med spad. Låt det koka på låg i 6-7 timmar. Tillsätt lite mer vatten om det behövs, såsen ska inte vara för tjock.
- Servera med polenta (recept nedan) och klipp lite persilja på.
Diskussion om Ossobucco med polenta
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Koreansk karré
schedule8 timmar på låg
Potatissoppa
schedule4-5 timmar på låg
Tacofärs
schedule3-4 tim på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept