Denna  oxbringa kokt i balsamvinäger är saftig och full med smak! Servera med krossade potatisar och morötter som kokas tillsammans med köttet – ett recept som hela familjen kommer att älska.

en kommentar »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1-2 msk olivolja
  • 900 g oxbringa
  • 1 stor gul lök, finskivad
  • 4 stora vitlöksklyftor, hackade
  • 400 g hackade tomater
  • 120 ml balsamvinäger
  • 120 ml grönsaksbuljong
  • 1 msk rörsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 lagerblad
  • 1 msk färska timjanblad
  • 10-12 medium potatisar
  • 4 stora morötter, halverade
  • 1 msk majsmjöl alt. majsstärkelse utspädd i 2 msk vatten
  • Salt och peppar efter behov
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Ta bort ev ben och trimma bort stora bitar av fett - lite fett är bra. Om biten är väldigt stor, skär den i halva eller tre delar. Salta och peppra.
  • Häll i en matsked olja i din tryckkokare och använd Sauté-funktionen på hög för att steka köttet på båda sidor tills den har fått fin färg, ca 3 minuter per sida. Ta bort köttet och lägg åt sidan.
  • Justera Sauté-temperaturen till medium och tillsätt ett stänk mer olja om det behövs. Stek lök och vitlök i fem minuter, rör om ofta, tills den är mjuk.
  • Blanda balsamvinäger, grönsaksbuljong, socker, salt, timjan, lagerblad och hackade tomater tillsammans i en kanna och häll i pottan. Lägg i köttet.
  • Tillsätt metallgallret ovanpå köttet och placera potatis och morötter på den. Försegla och koka i 45 minuter på högt tryck.
  • Låt trycket släppa naturligt i 10 minuter och släpp resten manuellt.
  • Använd tång för att ta bort morötterna och potatis från pottan och lägg åt sidan. Använd en gaffel för att lätt krossa potatisen.
  • Ta upp köttet och lägg åt sidan i 5 minuter.
  • Tillsätt majsmjölsblandningen i såsen och använd sautéfunktionen på hög värme i 5-10 minuter för att koka upp den tills den är tjock.
  • Skiva köttet och ordna på en tallrik med potatis och morötter. Skeda lite av såsen över köttet och garnera med den hackade persiljan och citronskalet.

Diskussion om Oxbringa i balsamvinäger

En tanke om “Oxbringa i balsamvinäger

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Kotletter med en touch av höst

schedule5h

4 / 5. 67

Koreanska revben

schedule6-8 timmar på låg

0 / 5. 0

Tjocka revben med paprikasmak

schedule7 timmar på låg

4 / 5. 63

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot