
Lamm med spenat och russin
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 msk jordnöts- och solrosolja
- 1 stor lök, hackad
- 1 morot, hackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 700 g lammkött
- 1 tsk färsk riven ingefära
- 2 msk mild currypasta
- 1 tsk paprikapulver
- 1 liten kanelstång
- 1 tsk salt
- 450g färsk spenat
- 3 msk russin
- långkornigt ris
- mango chutney
- lime pickles
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i lök, morot och vitlök och stek i ca 2 min. Lägg i kött, ingefära, currypasta, paprikapulver, kanel och salt, stek tills köttet fått färg. Häll i allt i Crock-Poten. Skölj och grovhacka spenaten och lägg i tillsammans med russin. Lägg på locket och koka på hög i 2-3 tim och låg 4-6 tim.
- När det kokat klart, ta ur kanelstången, smaka av och krydda mer om det behövs. Servera med ris, mangochutney och limepickles.
Diskussion om Palak gosht – Indisk Lammgryta
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Grillade lammlägg
schedule6 timmar på låg

Lammbringa med linser
schedule10 timmar på låg

Fläskkotletter med lök
schedule4h 30m
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Lammgryta med saffran
schedule6-8 timmar på Låg

Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps
schedule6-7 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot