Palak gosht – Indisk Lammgryta
Palak gosht – Indisk Lammgryta
  • 4
  • 15m
  • 4h

Palak gosht – Indisk Lammgryta

Lamm med spenat och russin

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 msk jordnöts- och solrosolja
  • 1 stor lök, hackad
  • 1 morot, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 700 g lammkött
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 2 msk mild currypasta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 liten kanelstång
  • 1 tsk salt
  • 450g färsk spenat
  • 3 msk russin
  • långkornigt ris
  • mango chutney
  • lime pickles
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i lök, morot och vitlök och stek i ca 2 min. Lägg i kött, ingefära, currypasta, paprikapulver, kanel och salt, stek tills köttet fått färg. Häll i allt i Crock-Poten. Skölj och grovhacka spenaten och lägg i tillsammans med russin. Lägg på locket och koka på hög i 2-3 tim och låg 4-6 tim.
  • 2. När det kokat klart, ta ur kanelstången, smaka av och krydda mer om det behövs. Servera med ris, mangochutney och limepickles.