Julskinka, en av mångas favoriter på julbordet. Jag älskar den salta smaken på skinkan, i kontrast till söt-stark senap, allra helst på en smörgås eller ett riktigt mört havrekex. Det är ju nästan oslagbart. Jag kommer ihåg som barn när man inte kunde sova kvällen innan julafton och vi smög upp och fick varsin smörgås med skivor av den nygriljerade skinkan på. Så speciellt och så gott!

De senaste åren har jag kokat julskinkan i min CrockPot, enligt mig det absolut smidigaste sättet att koka julskinka på. Just eftersom skinkan inte skall koka utan bara ligga i sitt spad och småsjuda. Hittills har de skinkor jag tillagat på detta vis blivit väldigt möra och goda, så det är verkligen något jag kan rekommendera!

Recept från Linneas skafferi 

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • ca 3 kg rimmad, benfri skinka
  • 3 tsk kryddpeppar
  • 4 lagerblad
  • 0,5 tsk salt per liter vatten
  • kallt vatten så det täcker skinkan
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skölj skinkan noga i kallt vatten, låt nätet sitta kvar runt om.
  • Lägg skinkan i Crock Poten med svålen uppåt. Lägg i kryddpeppar, lagerblad och salt. Slå på vatten så det täcker hela skinkan. Stick in en termometer i skinkans bredaste del. Sätt på locket och ställ din slow cooker på låg på 9 timmar.
  • När innertemperaturen nått 69-70 °C, tag ur skinkan och linda in den i folie, men låt termometern sitta kvar. När skinkan kommit upp i 73 °C, tag bort folien och låt den svalna. Klipp upp nätet och skär bort svålen.
  • Innan du ska äta, griljera skinkan med senap och ägg och strö ett rikligt lager med panko-strö över. I ugnen i 10 minuter eller tills den har fått färg.

Diskussion om Pankogriljerad julskinka

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Glöggdoftande kött- och grönskasgryta

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 11

Mustig köttgryta med rödvin

schedule30

3.5 / 5. 42

Pulled pork med vildsvin à la Matgeek

schedule40m

4 / 5. 40

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot