Dessa quinoa-fyllda paprikorna toppade med koriander, ost, gräddfil och avokado gör att de köttfria måndagsmiddagarna blir helt underbara.
Fördelar:
De är köttfria.
Den är oerhört lätt att laga, som alla bra crockpot-måltider ska vara. Ingen hackning, ingen förkokning, nada.
Du kan toppa dem med alla dina favoritsaker, vilket gör dem extremt snygga för något som kommer från en crockpot.
Näringsfaktorn här är rätt! Protein, fiber och grönsaker, åh! Om du vill bli extra hälsosam, ta bara bort eller minska osten – det blir inte lika gott, men du gör som du själv tycker blir bäst.
Ingredienser
Ingredienser
- 6 paprikor
- 2 dl okokt quinoa
- 1 burk svarta bönor
- 1 burk bönpastej (kan uteslutas)
- 3 dl röd enchiladasås
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipeppar
- 1 tsk chiliflakes
- 0,5 tsk vitlökspulver
- salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skär toppen av paprika och skrapa ut det vita och fröerna.
- Blanda i en stor skål, quinoa, bönor, enchiladasås, kryddor och 2 dl ost. Fyll varje paprika med blandningen.
- Häll lite vatten i botten av en Crock-Pot, ställ paprikorna i. Lägg locket på och koka på låg i 6 timmar eller hög i 3 timmar.
- Ta av locket, fördela kvarvarande ost över paprikorna och täck om igen i några minuter för att smälta osten. Servera toppat med allt du vill! Det går också bra med chips och guacamole, tro det eller inte.
Diskussion om Paprika fylld med quinoa
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Dhal, indisk linsgryta
schedule6 timmar på låg
Pulled Jackfruit
schedule4 tim på hög 6 tim på låg
Morötter med timjan och citron
schedule3h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept