Dessa quinoa-fyllda paprikorna toppade med koriander, ost, gräddfil och avokado gör att de köttfria måndagsmiddagarna blir helt underbara.
Fördelar:
De är köttfria.
Den är oerhört lätt att laga, som alla bra crockpot-måltider ska vara. Ingen hackning, ingen förkokning, nada.
Du kan toppa dem med alla dina favoritsaker, vilket gör dem extremt snygga för något som kommer från en crockpot.
Näringsfaktorn här är rätt! Protein, fiber och grönsaker, åh! Om du vill bli extra hälsosam, ta bara bort eller minska osten – det blir inte lika gott, men du gör som du själv tycker blir bäst.
Ingredienser
- 6 paprikor
- 2 dl okokt quinoa
- 1 burk svarta bönor
- 1 burk bönpastej (kan uteslutas)
- 3 dl röd enchiladasås
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipeppar
- 1 tsk chiliflakes
- 0,5 tsk vitlökspulver
- salt och peppar
Gör så här
- Skär toppen av paprika och skrapa ut det vita och fröerna.
- Blanda i en stor skål, quinoa, bönor, enchiladasås, kryddor och 2 dl ost. Fyll varje paprika med blandningen.
- Häll lite vatten i botten av en Crock-Pot, ställ paprikorna i. Lägg locket på och koka på låg i 6 timmar eller hög i 3 timmar.
- Ta av locket, fördela kvarvarande ost över paprikorna och täck om igen i några minuter för att smälta osten. Servera toppat med allt du vill! Det går också bra med chips och guacamole, tro det eller inte.
Diskussion om Paprika fylld med quinoa
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Kinesisk sötsur tempehgryta
Kornotto med svamp
Röda bönor och vildris
UTFORSKA MODELLER
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!