Paprikagryta med nötkött
Paprikagryta med nötkött
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Paprikagryta med nötkött

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Paprikagryta är en kinesiskinspirerad måltid med mycket sås, paprika och lök. Detta recept är enkelt men har mycket smak. Jag älskar smaken av ingefära och soja tillsammans. Mitt favoritsätt att servera denna maträtt är med ris men andra tillbehör går givetvis också bra.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 800g nötkött, skuret i bitar
  • 1 grön paprika, skivad
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 gul lök, skivad
  • För såsen:
  • 1,5 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 msk. Sojasås
  • ¼ tsk. ingefära
  • ¼ tsk. vitlökspulver
  • ¼ tsk. svartpeppar
  • 2 tsk. brunt socker
  • 1 msk. majsstärkelse
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ris, nudlar, ångade grönsaker eller quinoa.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll vattnet och buljongtärningarna i en liten skål. Kör den i mikrovågsugnen i 60 sekunder, blanda tills tärningarna löst upp sig. Häll det i slowcookern.
  • 2. Tillsätt sojasås, ingefära, vitlökspulver, peppar, brunt socker och majsstärkelse. Vispa.
  • 3. Tillsätt nötkött, paprika och lök.
  • 4. Lägg på locket och koka på LÅG i 5 timmar.
  • 5. Servera över ångade ris, nudlar, ångade grönsaker eller quinoa.

Kommentar

Michelle Norén
Michelle Norén

Trevligt recept. Men jag rekommenderar att låta köttet gå själv tillsammans med såsen första 1-1,5 timmarna och sen lägger i grönsakerna. För har märkt här nu att paprikan och även sen grovstrimlade löken börjat koka sönder. Och då är det mer än en timme kvar på tiden. Har låg och satt timer på 5 timmar. Köttet är fortfarande lite segt så jag tror att tiden stämmer för att köttet ska bli mört, men grönsakerna behöver inte lika lång tid. Så jag kommer lägga i de senare.

2021-01-05