Pasulj, grah är en bönsoppa från Balkan
Pasulj, grah är en bönsoppa från Balkan
  • 6 portioner
  • 8h 30m förberedelsetid
  • 15m tillagningstid

Pasulj, grah är en bönsoppa från Balkan

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Pasulj, grah är en bönsoppa från Balkan som du nu kan göra på 15 min.
Att jag kan laga pasulj eller grah på så kort tid beror helt på att den tillagas i en Crockpot Turbo Express med tryckkokaren. Det här inte bara är en tryckkokare utan också en slowcooker, riskokare, sous vidé och mer. Och jag kan fräsa dvs sautera direkt i Crockpoten. Helt otrolig! Jag vet!

Jag kan inte betona hur imponerad jag är av Crockpot Turbo Express. Energisnål och du lagar riktig mat till hela familjen.

Vill du ta del av äkta matkultur på Balkan? Då måste du laga den här bönsoppan. Jag kallar den för grav. Ett tips! Gillar du rökig smak, ha i lite rökt nötkött!

Går även att göra vegetarisk, skippa då korven.

Diana Dontsova
Ett recept av
Diana Dontsova
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g torkade vita bönor
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 200 g sremska, sudzuk eller vegokorv. (Gärna rökig)
  • 2 msk solrosolja
  • 1 1/2 msk Vegeta
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 msk paprikapulver (helst Podravkas paprika söt)
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • ca 1,6 liter vatten
  • extra olja att steka i
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Serveras med persilja, bröd, vitost och feferoni.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg bönorna i blöt över natten, ca 8 tim. Häll av vattnet och skölj bönorna.
  • 2. Skala och hacka löken. Plocka bort paprikans skaft och kärnhus. Skär paprikan i mindre bitar. Skär korven i slantar.
  • 3. Sätt Crockpot Turbo Express på Sauté. Fräs lök, paprika och korv i lite olja.
  • 4. Tillsätt 2 msk solrosolja. Lägg i Vegeta, mjöl och paprikapulver. Rör om och låt fräsa utan att brännas vid.
  • 5. Lägg i bönorna, salt och svartpeppar. Häll i vattnet och rör om ordentligt. Lägg på locket och stäng ventilen. Tryck in Beans och 15 min på high. (14 min räcker för extra små bönor.)
  • 6. Öppna ventilen försiktigt efter 15 minuter och lyft av locket. Rör om och låt svalna. Smaka av med salt. Ha i lite chiliflakes för hetta.
  • 7. Serveras med persilja, bröd, vitost och feferoni.

Kommentarer

Iris Celiku
Iris Celiku

Kör du “turbo presure” till denna recept eller endast “beans”?

2023-01-08
Crockpot Sverige
Crock-Pot

Använd bara “beans”. Tryck in Beans och 15 min på high.

2023-01-09