Ytterligare en svensk klassiker av rang. Ibland kan jag bara längta efter pepparrotsstyrkan, men se till att få en färsk rot för det rätta stinget. Du gör den här rätten på samma sätt som dillköttet men med lite andra kryddor på slutet.

3 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 morot
  • en bit rotselleri
  • en halv purjolök
  • salt
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 5 dl vatten
  • en liten knippa persiljestjälkar (spara lite till dekoration)
  • Såsen:
  • 4 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl kokspad
  • 1 dl grädde
  • 2–4 dl nyriven pepparrot
  • nymald vitpeppar och salt
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg köttet i botten på grytan. Skala och dela på lök och morötter och lägg ner dem tillsammans med köttet. Slå på vatten och kryddor och den grova delen av persiljeknippan. Spar ev den fina kronan till garnering av såsen.
  • När köttet har kokat på låg värme i 8 timmar är det så mört att det faller isär. Det är nu du ska göra såsen. Ta upp köttet, sila av skyn.
  • Låt skyn koka en smula tillsammans med grädden, smaka av med kryddor. Ner med köttet i bitar, på med massor av pepparrot och servera med kokt potatis och hackad persilja.

Diskussion om Pepparrotskött

3 tankar om “Pepparrotskött

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Pulled Pork á la Maria

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 24

Biff stroganoff i Express

schedule24m

3.9 / 5. 59

Asiatiskt fläskkött

4 / 5. 45

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot