Ytterligare en svensk klassiker av rang. Ibland kan jag bara längta efter pepparrotsstyrkan, men se till att få en färsk rot för det rätta stinget. Du gör den här rätten på samma sätt som dillköttet men med lite andra kryddor på slutet.

3 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 morot
  • en bit rotselleri
  • en halv purjolök
  • salt
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 5 dl vatten
  • en liten knippa persiljestjälkar (spara lite till dekoration)
  • Såsen:
  • 4 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl kokspad
  • 1 dl grädde
  • 2–4 dl nyriven pepparrot
  • nymald vitpeppar och salt
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg köttet i botten på grytan. Skala och dela på lök och morötter och lägg ner dem tillsammans med köttet. Slå på vatten och kryddor och den grova delen av persiljeknippan. Spar ev den fina kronan till garnering av såsen.
  • När köttet har kokat på låg värme i 8 timmar är det så mört att det faller isär. Det är nu du ska göra såsen. Ta upp köttet, sila av skyn.
  • Låt skyn koka en smula tillsammans med grädden, smaka av med kryddor. Ner med köttet i bitar, på med massor av pepparrot och servera med kokt potatis och hackad persilja.

Diskussion om Pepparrotskött

3 tankar om “Pepparrotskött

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Marockanska lammlägg

schedule8-9 timmar på låg

3.9 / 5. 10

Potatissoppa

schedule4-5 timmar på låg

3.9 / 5. 27

Pastagratäng

3.9 / 5. 10

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept