Pot de crème
Pot de crème
  • 5 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Pot de crème

Det här är nog en av de godaste och chokladigaste efterrätterna man kan göra – en liten pot de chocolate i Crock-Pot. När man ätit av denna saliga chokladblandning behöver man inte något mer i livet. Det här är en lite lyxigare variant på chokladpudding med en vacker chokladganache på toppen.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Chokladkräm:
  • 5 äggulor
  • 4,5 dl grädde
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao
  • Ganache:
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 100 g mörk choklad
  • 4 msk cane sirap
  • 2 msk smör
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • servera med vaniljglass
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Vispa äggulor, 4,5 dl grädde, 1,5 dl socker, vaniljsocker och kakao till en fluffig smet och häll den i en liten ugnsform.
  • 2. Ställ ner den i Crock-Poten och häll på kokande vatten ända upp till halva ugnsformen.
  • 3. Lägg en handduk mellan locket och grytan så att det inte kommer vatten i krämen. Låt chokladpuddingen gå på hög effekt i 3 timmar.
  • 4. När den är klar ska den stå kallt i minst 6 timmar innan du häller på chokladganachen.
  • 5. Blanda alla ingredienser till ganachen förutom smöret i en kastrull och koka upp tills det börjar bubbla och bli tjockt.
  • 6. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner rumstempererat smör. Vispa tills allt smör har smält och ställ chokladen åt sidan.
  • 7. När puddingen är klar och har stått till sig häller du över chokladganachen.
  • 8. Låt det stelna i ytterligare en halvtimma och servera sedan härligheten med en klick vispad grädde eller glass.