Det här är nog en av de godaste och chokladigaste efterrätterna man kan göra – en liten pot de chocolate i Crock-Pot. När man ätit av denna saliga chokladblandning behöver man inte något mer i livet. Det här är en lite lyxigare variant på chokladpudding med en vacker chokladganache på toppen.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- Chokladkräm:
- 5 äggulor
- 4,5 dl grädde
- 1,5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl kakao
- Ganache:
- 1 dl grädde
- 1 dl mörkt muscovadosocker
- 100 g mörk choklad
- 4 msk cane sirap
- 2 msk smör
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Vispa äggulor, 4,5 dl grädde, 1,5 dl socker, vaniljsocker och kakao till en fluffig smet och häll den i en liten ugnsform.
- Ställ ner den i Crock-Poten och häll på kokande vatten ända upp till halva ugnsformen.
- Lägg en handduk mellan locket och grytan så att det inte kommer vatten i krämen. Låt chokladpuddingen gå på hög effekt i 3 timmar.
- När den är klar ska den stå kallt i minst 6 timmar innan du häller på chokladganachen.
- Blanda alla ingredienser till ganachen förutom smöret i en kastrull och koka upp tills det börjar bubbla och bli tjockt.
- Ta av kastrullen från värmen och vispa ner rumstempererat smör. Vispa tills allt smör har smält och ställ chokladen åt sidan.
- När puddingen är klar och har stått till sig häller du över chokladganachen.
- Låt det stelna i ytterligare en halvtimma och servera sedan härligheten med en klick vispad grädde eller glass.
Diskussion om Pot de crème
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens
Chokladig S’mores Dip
schedule2h
Cheesecake i Express
schedule35m
Fruktpuré (Barnmat)
schedule5m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept