Denna potatiskaka är nästan som en gratäng. Perfekt till en god köttbit. Kan också ätas kall till sallad och kallskuret en härlig sommardag.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 st stora bakpotatisar
  • 1 gul lök
  • 150 g färsk spenat
  • 200 g getost
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • Äggstanning:
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena
  • salt
  • peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Smöra en springform
  • Skär getosten i skivor
  • Skiva potatis och lök tunt och lägg i den smorda formen. Varva med getost, spenat och kryddor
  • Vispa äggstanningen och häll över potatiskakan
  • Lägg i gallret som följer med din Crockpot alternativt gör små foliebollar för att skapa distans mellan vattenbadet och springformen
  • Värm ca 1 liter vatten i en vattenkokare eller i en kastrull på spisen. Häll i det kokande vattnet men inte så det täcker gallret
  • Ställ ner springformen på gallret (eller foliebollarna). Se till att inte vattnet stiger över botten på springformen, då kan det råka läcka in vatten
  • Lat koka i två timmar på hög värme.
  • Vill du få yta på kakan avsluta med att gratinera i ugn ca 10 min på 225 grader

Diskussion om Potatiskaka med getost och spenat

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Grönsakssoppa (köttfärs)

schedule6-8 tim på låg

0 / 5. 0

Mexikansk paj

schedule6h

4 / 5. 25

Vegetariska Burritos

schedule3 timmar

0 / 5. 0

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot