Denna potatiskaka är nästan som en gratäng. Perfekt till en god köttbit. Kan också ätas kall till sallad och kallskuret en härlig sommardag.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 st stora bakpotatisar
- 1 gul lök
- 150 g färsk spenat
- 200 g getost
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- Äggstanning:
- 2 ägg
- 0,5 dl vispgrädde
- 1 msk maizena
- salt
- peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Smöra en springform
- Skär getosten i skivor
- Skiva potatis och lök tunt och lägg i den smorda formen. Varva med getost, spenat och kryddor
- Vispa äggstanningen och häll över potatiskakan
- Lägg i gallret som följer med din Crockpot alternativt gör små foliebollar för att skapa distans mellan vattenbadet och springformen
- Värm ca 1 liter vatten i en vattenkokare eller i en kastrull på spisen. Häll i det kokande vattnet men inte så det täcker gallret
- Ställ ner springformen på gallret (eller foliebollarna). Se till att inte vattnet stiger över botten på springformen, då kan det råka läcka in vatten
- Lat koka i två timmar på hög värme.
- Vill du få yta på kakan avsluta med att gratinera i ugn ca 10 min på 225 grader
Diskussion om Potatiskaka med getost och spenat
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Vegetarisk currygryta
schedule4h
Dhal, indisk linsgryta
schedule6 timmar på låg
Äppelmos i Crockpot
schedule4h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept