Potatiskaka med getost och spenat
Potatiskaka med getost och spenat
  • 6 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • tillagningstid

Potatiskaka med getost och spenat

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna potatiskaka är nästan som en gratäng. Perfekt till en god köttbit. Kan också ätas kall till sallad och kallskuret en härlig sommardag 😀

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 st stora bakpotatisar
  • 1 gul lök
  • 150 g färsk spenat
  • 200 g getost
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • Äggstanning:
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena
  • salt
  • peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Smöra en springform
  • 2. Skär getosten i skivor
  • 3. Skiva potatis och lök tunt och lägg i den smorda formen. Varva med getost, spenat och kryddor
  • 4. Vispa äggstanningen och häll över potatiskakan
  • 5. Lägg i gallret som följer med din Crock-Pot alternativt gör små foliebollar för att skapa distans mellan vattenbadet och springformen
  • 6. Värm ca 1 liter vatten i en vattenkokare eller i en kastrull på spisen. Häll i det kokande vattnet men inte så det täcker gallret
  • 7. Ställ ner springformen på gallret (eller foliebollarna). Se till att inte vattnet stiger över botten på springformen, då kan det råka läcka in vatten
  • 8. Lat koka i två timmar på hög värme.
  • 9. Vill du få yta på kakan avsluta med att gratinera i ugn ca 10 min på 225 grader