Krämig potatis och baconsoppa. Om du vill ha den vegetarisk, hoppa över bacon och stek champinjoner eller kantareller till istället.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 5 skivor bacon, skuret i bitar eller inte om den ska vara vegetarisk
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 stor lök, riven
- 1 tsk färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
- 2 msk mjöl
- 1,2 l kycklingbuljong eller veg buljong
- 1,4 kg potatis, skalad och skuren i små bitar
- 3,5 dl lagrad ost, riven
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk, fetthalt 3,0
- salt och peppar
- purjolök, creme fraiche och ost vid servering
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Stek bacon hårt i en stekpanna. Stek sedan timjan, lök och vitlök i bacon-fettet tills löken mjuknat.
- Strö sedan mjöl över och rör runt. Späd med lite av buljongen under vispning. Häll det sedan ihop med baconet i Crock-Poten.
- Lägg också i potatisen och resten av kycklingbuljongen. Låt det koka på låg i 4-5 timmar.
- Sätt över på värmeläget och ta upp det mesta av potatisen och mosa den med mjölk och grädde. Häll tillbaka i Crock-Poten
- Häll i osten och rör runt. Koka på hög i ca 5 min tills osten smält. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med skivad purjolök, riven ost och smulat bacon.
Diskussion om Potatissoppa
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Biff Barbacoa
schedule6-7 timmar på låg
Mustig chiligryta på högrev
schedule10h
Högrev i vin och örter
schedule7-8 timmar på låg
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Slow Cooked Tofu Butter Chicken
scheduleFörberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: Hög 4-5 timmar
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept