Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
5 skivor bacon, skuret i bitar eller inte om den ska vara vegetarisk
3 vitlöksklyftor, pressade
1 stor lök, riven
1 tsk färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
2 msk mjöl
1,2 l kycklingbuljong eller veg buljong
1,4 kg potatis, skalad och skuren i små bitar
3,5 dl lagrad ost, riven
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk, fetthalt 3,0
salt och peppar
purjolök, creme fraiche och ost vid servering
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Stek bacon hårt i en stekpanna. Stek sedan timjan, lök och vitlök i bacon-fettet tills löken mjuknat.
2. Strö sedan mjöl över och rör runt. Späd med lite av buljongen under vispning. Häll det sedan ihop med baconet i Crock-Poten.
3. Lägg också i potatisen och resten av kycklingbuljongen. Låt det koka på låg i 4-5 timmar.
4. Sätt över på värmeläget och ta upp det mesta av potatisen och mosa den med mjölk och grädde. Häll tillbaka i Crock-Poten
5. Häll i osten och rör runt. Koka på hög i ca 5 min tills osten smält. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med skivad purjolök, riven ost och smulat bacon.