Pulled Jackfruit
Pulled Jackfruit
  • 6
  • 10m
  • 6h

Pulled Jackfruit

Fooled pork eller pulled jackfruit blev snabbt det bästa växtbaserade alternativet och är fortfarande lite av en favoriträtt för mig. Har ni provat? Denna gång serverade jag den i wraps med sötpotatis som jag klyftat och rostat i ugnen, avokado, kålsallad, syrad rödlök och… ja, ni känner ju mig – en näve koriander. Tallriksmodellen är utbytt mot denna ”tacomodell” och att servera mat på detta sätt där var och en får plocka på sig grönsaker själv har jag hört forskare tipsa om för att få sina barn att äta mer grönsaker. Helt enkelt ett gott, grönt sätt att inleda nya året på!

Jackfruiten som jag använder köps konserverad i saltlake och finns vanligtvis i asiatiska matbutiker. Se upp så du inte får sirapsvarianten med dig hem!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 gula lökar, strimlade
  • 2 chilifrukter, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivad
  • 2 burkar jackfruit (”in brine”), avrunnen
  • 2 tetror krossad tomat á 400 g
  • 3 msk tamarind
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • salt och svartpeppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Stek löken tills den mjuknat och blivit gyllene, salta och peppra. Tillsätt chili, vitlök och jackfruit. Fräs ett par minuter och tillsätt paprika- och chilipulver, fräs ytterligare ett par minuter och tillsätt sedan krossade tomater och tamarind, låt koka i CrockPoten i 4 timmar på hög.
  • 2. Krossa jackfruitbitarna med en träsked, smaka av och efterkrydda eventuellt.
Information

Tillbehör:
bröd, avokado, färsk koriander, ugnsbakad klyftad sötpotatis, coleslaw, citronsaft att pressa över