
Fooled pork eller pulled jackfruit blev snabbt det bästa växtbaserade alternativet och är fortfarande lite av en favoriträtt för mig. Har ni provat? Denna gång serverade jag den i wraps med sötpotatis som jag klyftat och rostat i ugnen, avokado, kålsallad, syrad rödlök och… ja, ni känner ju mig – en näve koriander. Tallriksmodellen är utbytt mot denna ”tacomodell” och att servera mat på detta sätt där var och en får plocka på sig grönsaker själv har jag hört forskare tipsa om för att få sina barn att äta mer grönsaker. Helt enkelt ett gott, grönt sätt att inleda nya året på!
Jackfruiten som jag använder köps konserverad i saltlake och finns vanligtvis i asiatiska matbutiker. Se upp så du inte får sirapsvarianten med dig hem!
Inga kommentarer »Ingredienser
- 4 gula lökar, strimlade
- 2 chilifrukter, finhackade
- 4 vitlöksklyftor, tunt skivad
- 2 burkar jackfruit (”in brine”), avrunna
- 2 tetror krossad tomat á 400 g
- 3 msk tamarind
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Stek löken tills den mjuknat och blivit gyllene, salta och peppra. Tillsätt chili, vitlök och jackfruit. Fräs ett par minuter och tillsätt paprika- och chilipulver, fräs ytterligare ett par minuter och tillsätt sedan krossade tomater och tamarind, låt koka i CrockPoten i 4 timmar på hög.
- Krossa jackfruitbitarna med en träsked, smaka av och efterkrydda eventuellt.
Diskussion om Pulled Jackfruit
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Ratatouille i Express

Svampstroganoff

Savoykåldolmar i tomatsås
UTFORSKA MODELLER
CROCKPOT-SKOLAN
Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crockpot