Det här är den bästa pulled porken jag gjort. Till råga på allt går den att göra på mindre än en timme i min tryckkokare.
Pulled pork kan man ha till så mycket. Lägg köttet i ett tortillabröd med guacamole eller gör en god sallad, servera med kokt ris till och gör en smarrig paj på det som blir över, om det nu blir något över vill säga…:-)

För att se hela spellistan med Crock-Pot Express

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,3 kg karré av vildsvin
  • 3 gula lökar
  • 1 burk hela körsbärstomater (eller krossade tomater)
  • 8-10 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 toskade chilifrukter (chipotle)
  • 2 lagerblad
  • 1 msk torkad, mald koriander
  • 1 tsk torkad, mald ingefära
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 3 tsk salt
  • 4 msk farinsocker
  • 1 dl rödvinsvinäger
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Dela köttet om det är en hel bit. Det är lättare att få en jämn körning om man delar köttet i 4 mindre bitar.
  • Slå på Crock-Pot Express på Brown/Sauté tryck på start och häll i lite rapsolja.
  • Bryn köttet och låt tomatpurén bryna med för mer smak
  • Häll i kryddorna; Lagerblad, salt, peppar, koriander, ingefära, spiskummin.
  • Häll i marinsockret, vinägern och tomatkrosset.
  • Byt läge. Tryck på stop, tryck på Meat/Stew och sätt tiden till 40 min. Sätt på locket. Start
  • Smaka av, lyft ur köttet och "dra isär" det.
  • Bränn på ett tortillabröd i en stekpanna för att öka smaker och krisp.
  • Servera med en guacamole, sallad, en kall sås eller hur du vill. Möjligheterna är oändliga!

Diskussion om Pulled pork med vildsvin à la Matgeek

2 tankar om “Pulled pork med vildsvin à la Matgeek

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Grekisk gryta med fetaost och oliver

schedule8-10 timmar

3.9 / 5. 45

Köttfärssås bolognaise

schedule5-7 timmar på låg

3.9 / 5. 14

Chiligryta med lime och koriander

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 30

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
En lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept