Pulled pork med vildsvin à la Matgeek
Pulled pork med vildsvin à la Matgeek
  • 6-8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 40m tillagningstid

Pulled pork med vildsvin à la Matgeek

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Det här är den bästa pulled porken jag gjort. Till råga på allt går den att göra på mindre än en timme i min tryckkokare.
Pulled pork kan man ha till så mycket. Lägg köttet i ett tortillabröd med guacamole eller gör en god sallad, servera med kokt ris till och gör en smarrig paj på det som blir över, om det nu blir något över vill säga…:-)

För att se hela spellistan med Crock-Pot Express

Johan Hedberg
Ett recept av
Johan Hedberg
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,3 kg karré av vildsvin
  • 3 gula lökar
  • 1 burk hela körsbärstomater (eller krossade tomater)
  • 8-10 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 toskade chilifrukter (chipotle)
  • 2 lagerblad
  • 1 msk torkad, mald koriander
  • 1 tsk torkad, mald ingefära
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 3 tsk salt
  • 4 msk farinsocker
  • 1 dl rödvinsvinäger
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Tortillabröd eller pitabröd
  • Guacamole
  • Grönsaker
  • Kall sås
  • Ja, det går att variera till oändlighet
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Dela köttet om det är en hel bit. Det är lättare att få en jämn körning om man delar köttet i 4 mindre bitar.
  • 2. Slå på Crock-Pot Express på Brown/Sauté tryck på start och häll i lite rapsolja.
  • 3. Bryn köttet och låt tomatpurén bryna med för mer smak
  • 4. Häll i kryddorna; Lagerblad, salt, peppar, koriander, ingefära, spiskummin.
  • 5. Häll i marinsockret, vinägern och tomatkrosset.
  • 6. Byt läge. Tryck på stop, tryck på Meat/Stew och sätt tiden till 40 min. Sätt på locket. Start
  • 7. Smaka av, lyft ur köttet och "dra isär" det.
  • 8. Bränn på ett tortillabröd i en stekpanna för att öka smaker och krisp.
  • 9. Servera med en guacamole, sallad, en kall sås eller hur du vill. Möjligheterna är oändliga!