Ramen – nudelsoppa med fläskkött
Ramen – nudelsoppa med fläskkött
  • 4
  • 25m
  • 7h

Ramen – nudelsoppa med fläskkött

Denna krispiga kryddstarka nudelsoppan med currykryddad squash, färska grönsaker och kokt ägg är en riktig Ramen. Blandningen av smaker och buljong – åh så gott !! Ramen har alltid varit en av mina favoriträtter att äta och nu är det en som jag älskar att göra också – YUMMY.

Receptet kommer från Halfbakedharvest.com

Ingredienser/inköpslista
  • 1-1,5 kg fläskkött, karré
  • 8-10 dl kycklingbuljong (låg salthalt)
  • 1 dl + 2-4 msk sojasås (låg natrium)
  • 0,5 dl + 2-4 msk risvinäger
  • 2 msk fisksås (oystersås)
  • 2 msk thai röd currypasta
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 msk sambal oelek chilipasta
  • Juice av 1 lime
  • 1 msk kinesisk "Five spices" Fem kryddor
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk sesamolja 0,5 dl + 1 msk brunt socker
  • 5 dl vilda svampar hela - eller skivade
  • 1 pkt Ramen-nudlar Santa Maria
  • 1 medium squash urkärnad + tärnad
  • 2 msk kokosnötolja smält
  • 1 msk currypulver
  • 1 msk vit misopasta
  • 1 msk brunt socker
  • Peppar efter smak
Till servering
  • 4 löskokta ägg för servering
  • Hackad salladslök, för servering
  • Färsk koriander
  • Skivade jalapenos
  • Morötter och stjälkselleri, grovt strimlade
Gör så här
  • 1. Lägg köttet i din Crock-Pot. Häll på kycklingbuljongen, 1 dl sojasås, 0,5 dl risvinäger och fisksås. Tillsätt thailändsk röd currypasta, ingefära, sambal oelek, juice av 1 lime, kinesiska "fem kryddor", svartpeppar och 1 msk brunt socker. Lägg på locket och laga på låg i 7-8 timmar eller hög i 4-6 timmar (jag rekommenderar att du gör det på låg).
  • 2. Ungefär 40 minuter innan du är redo att äta, stek squashen. Förvärm ugnen till 220°C. Blanda den smälta kokosnötsoljan, curryn, misopastan, brunt socker och en ordentlig nypa peppar i en liten skål. Lägg tärnad squash på en plåt och häll curryblandningen över. Rör om ordentligt. Baka i 30-40 minuter, blanda ett par gånger under matlagningen. Du vill att squashen ska få en krispig yta.
  • 3. Under tiden, ta upp köttet från Crock-Poten och tillsätt svampen. Lägg på locket och vrid värmen upp till hög. Dela köttet med två gafflar eller händerna.
  • 4. Värm en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt sesamoljan. När den är varm, lägg i tillräckligt med kött för att täcka ytan på din stekpanna, inte mer. Stänk lite brunt socker över fläskköttet, tillsätt 2 msk sojasås och 2 matskedar vinäger, blanda. Låt köttet karamelliseras, ca 2 minuter. Rör om och låt köttet fortsätta att karamelliseras, cirka 3-5 minuter totalt. Ta bort köttet från stekpannan, upprepa med kvarvarande kött. Håll köttet varmt.
  • 5. Tillsätt Ramen-nudlarna i Crock-Poten och låt dem koka i 5 minuter. När nudlarna är kokta, rör endast i hälften av köttet. Häll soppan i skålar. Toppa med extra karamelliserad kött, currystekt squash och ett ägg. Krydda ägget med salt och peppar. Lägg till morötter, selleri, jalapeños, salladslök och koriander om så önskas.