Ramen – nudelsoppa med fläskkött
Ramen – nudelsoppa med fläskkött
  • 4 portioner
  • 25m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Ramen – nudelsoppa med fläskkött

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna krispiga kryddstarka nudelsoppan med currykryddad squash, färska grönsaker och kokt ägg är en riktig Ramen. Blandningen av smaker och buljong – åh så gott !! Ramen har alltid varit en av mina favoriträtter att äta och nu är det en som jag älskar att göra också – YUMMY.

Receptet kommer från Halfbakedharvest.com

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1-1,5 kg fläskkött, karré
  • 8-10 dl kycklingbuljong (låg salthalt)
  • 1 dl + 2-4 msk sojasås (låg natrium)
  • 0,5 dl + 2-4 msk risvinäger
  • 2 msk fisksås (oystersås)
  • 2 msk thai röd currypasta
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 msk sambal oelek chilipasta
  • Juice av 1 lime
  • 1 msk kinesisk "Five spices" Fem kryddor
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk sesamolja 0,5 dl + 1 msk brunt socker
  • 5 dl vilda svampar hela - eller skivade
  • 1 pkt Ramen-nudlar Santa Maria
  • 1 medium squash urkärnad + tärnad
  • 2 msk kokosnötolja smält
  • 1 msk currypulver
  • 1 msk vit misopasta
  • 1 msk brunt socker
  • Peppar efter smak
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 löskokta ägg för servering
  • Hackad salladslök, för servering
  • Färsk koriander
  • Skivade jalapenos
  • Morötter och stjälkselleri, grovt strimlade
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg köttet i din Crock-Pot. Häll på kycklingbuljongen, 1 dl sojasås, 0,5 dl risvinäger och fisksås. Tillsätt thailändsk röd currypasta, ingefära, sambal oelek, juice av 1 lime, kinesiska "fem kryddor", svartpeppar och 1 msk brunt socker. Lägg på locket och laga på låg i 7-8 timmar eller hög i 4-6 timmar (jag rekommenderar att du gör det på låg).
  • 2. Ungefär 40 minuter innan du är redo att äta, stek squashen. Förvärm ugnen till 220°C. Blanda den smälta kokosnötsoljan, curryn, misopastan, brunt socker och en ordentlig nypa peppar i en liten skål. Lägg tärnad squash på en plåt och häll curryblandningen över. Rör om ordentligt. Baka i 30-40 minuter, blanda ett par gånger under matlagningen. Du vill att squashen ska få en krispig yta.
  • 3. Under tiden, ta upp köttet från Crock-Poten och tillsätt svampen. Lägg på locket och vrid värmen upp till hög. Dela köttet med två gafflar eller händerna.
  • 4. Värm en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt sesamoljan. När den är varm, lägg i tillräckligt med kött för att täcka ytan på din stekpanna, inte mer. Stänk lite brunt socker över fläskköttet, tillsätt 2 msk sojasås och 2 matskedar vinäger, blanda. Låt köttet karamelliseras, ca 2 minuter. Rör om och låt köttet fortsätta att karamelliseras, cirka 3-5 minuter totalt. Ta bort köttet från stekpannan, upprepa med kvarvarande kött. Håll köttet varmt.
  • 5. Tillsätt Ramen-nudlarna i Crock-Poten och låt dem koka i 5 minuter. När nudlarna är kokta, rör endast i hälften av köttet. Häll soppan i skålar. Toppa med extra karamelliserad kött, currystekt squash och ett ägg. Krydda ägget med salt och peppar. Lägg till morötter, selleri, jalapeños, salladslök och koriander om så önskas.