Ratatouille på sommargrönsaker med basilikaolja
Ratatouille på sommargrönsaker med basilikaolja
  • 4-6 portioner
  • 15 min förberedelsetid
  • 3-4 timmar på låg tillagningstid

Ratatouille på sommargrönsaker med basilikaolja

En god medelhavsrätt, ätes för sig eller i kombination med kött.

Recept av Phil Vickery.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 6 msk olivolja
  • 1 stor lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 stor aubergine, skuren i 2 cm bitar
  • 2 stora zucchini (squash), grovhackade
  • 1 röd paprika, urkärnad och skuren i 2 cm bitar
  • 200 g butternutpumpa, skalad och skuren i 2 cm tärningar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 4 msk hackad färsk basilika
  • 6 msk olivolja
  • 2 stora tomater, grovhackade
  • 4 msk riven parmesanost
  • Baguette till serveringen
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Sätt grytan på Låg inställning.
  • 2. Värm oljan försiktigt i en stekpanna (eller använd Sauté Crock-Pot® slow cooker på spishällen). Tillsätt löken och vitlöken och stek på låg värme i några minuter tills löken mjuknar.
  • 3. Tillsätt aubergine, zucchini (squash), paprika, butternutpumpa, vin, socker, vinäger och buljongtärning, krydda och rör om ordentligt.
  • 4. Töm ner i Crock-Pot. Sätt på locket och placera grytan i uppvärmningsenheten. Koka på Låg inställning i 3-4 timmar eller 2-3 timmar på Hög inställning eller tills grönsakerna är genomkokta, rör om ibland.
  • 5. Under tiden, kör basilika och olja tillsammans i en mixer.
  • 6. När ratatouillen är klar, tag av innergrytan från elenheten och rör om ordentligt och låt svalna lite.
  • 7. Blanda i de hackade tomaterna och osten, smaka av och krydda eventuellt igen. Skeda över den mixade basilikaoljan och servera tillsammans med en baguette.