En god medelhavsrätt, ätes för sig eller i kombination med kött.

Recept av Phil Vickery.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 6 msk olivolja
  • 1 stor lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 stor aubergine, skuren i 2 cm bitar
  • 2 stora zucchini (squash), grovhackade
  • 1 röd paprika, urkärnad och skuren i 2 cm bitar
  • 200 g butternutpumpa, skalad och skuren i 2 cm tärningar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 4 msk hackad färsk basilika
  • 6 msk olivolja
  • 2 stora tomater, grovhackade
  • 4 msk riven parmesanost
  • Baguette till serveringen
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Sätt grytan på Låg inställning.
  • Värm oljan försiktigt i en stekpanna (eller använd Sauté Crock-Pot® slow cooker på spishällen). Tillsätt löken och vitlöken och stek på låg värme i några minuter tills löken mjuknar.
  • Tillsätt aubergine, zucchini (squash), paprika, butternutpumpa, vin, socker, vinäger och buljongtärning, krydda och rör om ordentligt.
  • Töm ner i Crock-Pot. Sätt på locket och placera grytan i uppvärmningsenheten. Koka på Låg inställning i 3-4 timmar eller 2-3 timmar på Hög inställning eller tills grönsakerna är genomkokta, rör om ibland.
  • Under tiden, kör basilika och olja tillsammans i en mixer.
  • När ratatouillen är klar, tag av innergrytan från elenheten och rör om ordentligt och låt svalna lite.
  • Blanda i de hackade tomaterna och osten, smaka av och krydda eventuellt igen. Skeda över den mixade basilikaoljan och servera tillsammans med en baguette.

Diskussion om Ratatouille på sommargrönsaker med basilikaolja

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Vinbräserad rödkål

schedule6 timmar på låg

4.2 / 5. 5

Mustig gryta med bönor och svamp

schedule3h

4.1 / 5. 29

Röd Thaicurry

schedule6 min + 15 min

4 / 5. 64

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept