Ropa Vieja – Spansk gryta
Ropa Vieja – Spansk gryta
  • 8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 9h tillagningstid

Ropa Vieja – Spansk gryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ropa Vieja är en spansk gryta med fläskkött som råkar vara en av Kubas nationalrätter, men den är även en populär rätt i andra delar av Karibien, till exempel Puerto Rico och Panama. Eftersom grunden är en slags pulled pork gör sig rätten väldigt bra i Crock-Pot då köttet får tillagas på låg temperatur under lång tid.

Film här: https://youtu.be/JO-hnP0J3Gs

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg skinkstek, eller karré
  • 1 grön paprika, hackad
  • 1 gul paprika, hackad
  • 1 lök, hackad
  • 5 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 0,75 dl tomatpuré
  • salt & peppar
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl gröna oliver
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg alla ingredienser i grytan och koka på låg i 9 timmar.
  • 2. När det är klart dra isär köttet med två gafflar och blanda med såsen.
  • 3. Servera med tortillabröd och sallad eller ris