Ropa Vieja – Spansk gryta
Ropa Vieja – Spansk gryta
  • 8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 9h tillagningstid

Ropa Vieja – Spansk gryta

Ropa Vieja är en spansk gryta med fläskkött som råkar vara en av Kubas nationalrätter, men den är även en populär rätt i andra delar av Karibien, till exempel Puerto Rico och Panama. Eftersom grunden är en slags pulled pork gör sig rätten väldigt bra i Crock-Pot då köttet får tillagas på låg temperatur under lång tid.

Film här: https://youtu.be/JO-hnP0J3Gs

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg skinkstek, eller karré
  • 1 grön paprika, hackad
  • 1 gul paprika, hackad
  • 1 lök, hackad
  • 5 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 0,75 dl tomatpuré
  • salt & peppar
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl gröna oliver
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg alla ingredienser i grytan och koka på låg i 9 timmar.
  • 2. När det är klart dra isär köttet med två gafflar och blanda med såsen.
  • 3. Servera med tortillabröd och sallad eller ris