Rosmarin- och fetaostbröd
Rosmarin- och fetaostbröd
  • 1 limpa portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 2h tillagningstid

Rosmarin- och fetaostbröd

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Matbröd smaksatt med fetaost och rosmarin.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 tsk strösocker
  • 2 1/2 tsk torrjäst
  • 3 dl varmt vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 msk torkad rosmarin
  • 40 g fårost
  • 3 msk olivolja + lite till pensling
  • 7 dl vetemjöl
  • Några kvistar färsk rosmarin
  • Bakplåtspapper
  • Kökshandduk
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda strösocker, jäst och vatten i en skål och låt jästen arbeta i 10 minuter tills det börjar bubbla.
  • 2. Häll i hälften av saltet och den torkade rosmarinen. Smula ner hälften av fårosten. Tillsätt oljan och mjölet och jobba ihop med händerna till en fin och smidig deg.
  • 3. Låt degen jäsa i 1 timme under handduk. När den jäst klart formar du den till en boll och låter den vila i ytterligare 20 minuter.
  • 4. Under tiden sätter du din Crock-Pot på hög värme och lägger i ett bakplåtspapper. Pappret ska täcka hela sidorna och får gärna hänga ut lite grann.
  • 5. Lägg ner degbullen, ringla över lite olivolja och strö över resterande rosmarin och fårost. Lägg över en sträckt kökshandduk och sätt på locket. Nu har brödet plats att växa utan att få kondensvatten på sig.
  • 6. Efter 2 timmar är brödet är klart. Då kan du gärna gratinera det i 5 minuter, antingen i din gryta om den har den funktionen eller i ugn, så att ytan får en fin färg.