Saag Aloo
Saag Aloo
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Saag Aloo

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Indisk Saag Aloo är inte knepigt att göra, men jag bestämde mig för att göra det superenkelt (läs: för lata människor) genom att använda min slowcooker. Det bästa är att, det inte krävs någon förkokning alls. Jag ser verkligen inte fram emot att spendera tio minuter vid spisen innan du ens kommer till slowcookern. När du redan har smutsat ner kokkärl och skedar, kan du lika väl koka hela måltiden på spisen? Nej, det här receptet är för de dagar där du bokstavligen vill dumpa allt i grytan och återvända till soffan.

Receptet kommer från Amuse your bouche

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 650g potatis
  • 0,5 lök, tunt skivad
  • 50 ml vatten
  • 250 g färsk spenat, grovhackad
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning, smulad
  • 1 msk olja
  • 1 tsk cumin
  • 1 tsk mald korjander
  • 0,5 tsk garam masala
  • 0,5 tsk riktigt starkt chili pulver
  • Svartpeppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala potatisen och skär dem i bitar som mäter ungefär en tum. Lägg i dem i en slowcooker (min är en 3,5 liter) tillsammans med skivad lök, vatten, smulad buljongtärning, olja, kryddor och massor av svartpeppar.
  • 2. Toppa med färsk spenat - så mycket du kan få plats med. Jag kunde inte få plats med all spenat, så jag tillsatte resten efter en timme av matlagningstiden. När den har kokat så tar den mindre plats.
  • 3. Koka på hög i ca 3 timmar, tills potatisen är mjuk - rör om varje timme eller så för att skrapa ner från sidorna. Den exakta tillagningstiden beror på hur stora dina potatisbitar är.