Skinkstek med äpple, cider och grädde
Skinkstek med äpple, cider och grädde
  • 4 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Skinkstek med äpple, cider och grädde

Skinksteken blir extra saftig när man tillagar den med äpple, färsk svamp, cider och valnötter.

Recept av Lynn Alley

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 msk olja
  • 1,2 kg skinkstek
  • 1 gul lök, hackad
  • 30 g färsk svamp
  • 2,5 dl äpplejuice, konc
  • 1 dl vitt vin eller cider
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 äpple, fast sort
  • 2,5 dl valnötter, grovt hackade
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn steken runt om i olja, lägg den sedan i Crock-Poten. Stek också löken och svampen i olja tills den fått färg, tillsätt äpplejuicen och cidern (vinet) och koka i stekpannan i ca 10 min. Häll det över steken i Crock-Poten, lägg på locket och koka på låg i 6 tim (köttet ska ha en innertemperatur på 75 grader)
  • 2. Ta ur steken från grytan och lägg bredvid. Häll i grädden och äppleskivor och rör om. Lägg tillbaka köttet och låt det koka i 30 min på hög. Skär köttet i skivor och häll såsen med äpplebitarna över.
  • 3. Sätt på ugnen på 200 grader och rosta valnötterna på ett bakplåtspapper. Hacka dem och strö över köttet innan servering.