Skinksteken blir extra saftig när man tillagar den med äpple, färsk svamp, cider och valnötter.

Recept av Lynn Alley

en kommentar »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 1,2 kg skinkstek
  • 1 gul lök, hackad
  • 30 g färsk svamp
  • 2,5 dl äpplejuice, konc
  • 1 dl vitt vin eller cider
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 äpple, fast sort
  • 2,5 dl valnötter, grovt hackade
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Bryn steken runt om i olja, lägg den sedan i Crock-Poten. Stek också löken och svampen i olja tills den fått färg, tillsätt äpplejuicen och cidern (vinet) och koka i stekpannan i ca 10 min. Häll det över steken i Crock-Poten, lägg på locket och koka på låg i 6 tim (köttet ska ha en innertemperatur på 75 grader)
  • Ta ur steken från grytan och lägg bredvid. Häll i grädden och äppleskivor och rör om. Lägg tillbaka köttet och låt det koka i 30 min på hög. Skär köttet i skivor och häll såsen med äpplebitarna över.
  • Sätt på ugnen på 200 grader och rosta valnötterna på ett bakplåtspapper. Hacka dem och strö över köttet innan servering.

Diskussion om Skinkstek med äpple, cider och grädde

En tanke om “Skinkstek med äpple, cider och grädde

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Kotletter med en touch av höst

schedule5h

4 / 5. 70

Lövbiffsgryta

schedule3 timmar på låg

3.9 / 5. 145

Ärtsoppa

schedule8h

3.9 / 5. 176

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
En lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept