Skinksteken blir extra saftig när man tillagar den med äpple, färsk svamp, cider och valnötter.
Recept av Lynn Alley
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 msk olja
- 1,2 kg skinkstek
- 1 gul lök, hackad
- 30 g färsk svamp
- 2,5 dl äpplejuice, konc
- 1 dl vitt vin eller cider
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 äpple, fast sort
- 2,5 dl valnötter, grovt hackade
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Bryn steken runt om i olja, lägg den sedan i Crock-Poten. Stek också löken och svampen i olja tills den fått färg, tillsätt äpplejuicen och cidern (vinet) och koka i stekpannan i ca 10 min. Häll det över steken i Crock-Poten, lägg på locket och koka på låg i 6 tim (köttet ska ha en innertemperatur på 75 grader)
- Ta ur steken från grytan och lägg bredvid. Häll i grädden och äppleskivor och rör om. Lägg tillbaka köttet och låt det koka i 30 min på hög. Skär köttet i skivor och häll såsen med äpplebitarna över.
- Sätt på ugnen på 200 grader och rosta valnötterna på ett bakplåtspapper. Hacka dem och strö över köttet innan servering.
Diskussion om Skinkstek med äpple, cider och grädde
En tanke om “Skinkstek med äpple, cider och grädde”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Julskinka
scheduleBeroende på storlek
Får i kål – Express
schedule40 minuter
Älggryta à la Matgeek
schedule35m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Hade en skinkstek på 1,4kg, satte på låg i 6h men var klar (78°) redan efter 3,5 timme.