
Skinksteken blir extra saftig när man tillagar den med äpple, färsk svamp, cider och valnötter.
Recept av Lynn Alley
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 msk olja
- 1,2 kg skinkstek
- 1 gul lök, hackad
- 30 g färsk svamp
- 2,5 dl äpplejuice, konc
- 1 dl vitt vin eller cider
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 äpple, fast sort
- 2,5 dl valnötter, grovt hackade
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Bryn steken runt om i olja, lägg den sedan i Crock-Poten. Stek också löken och svampen i olja tills den fått färg, tillsätt äpplejuicen och cidern (vinet) och koka i stekpannan i ca 10 min. Häll det över steken i Crock-Poten, lägg på locket och koka på låg i 6 tim (köttet ska ha en innertemperatur på 75 grader)
- Ta ur steken från grytan och lägg bredvid. Häll i grädden och äppleskivor och rör om. Lägg tillbaka köttet och låt det koka i 30 min på hög. Skär köttet i skivor och häll såsen med äpplebitarna över.
- Sätt på ugnen på 200 grader och rosta valnötterna på ett bakplåtspapper. Hacka dem och strö över köttet innan servering.
Diskussion om Skinkstek med äpple, cider och grädde
En tanke om “Skinkstek med äpple, cider och grädde”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Mustig lammgryta
schedule6-8 tim på låg

Italiensk köttgryta
schedule8h

Pankogriljerad julskinka
schedule9 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Hade en skinkstek på 1,4kg, satte på låg i 6h men var klar (78°) redan efter 3,5 timme.