Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
2 msk olja
1,2 kg skinkstek
1 gul lök, hackad
30 g färsk svamp
2,5 dl äpplejuice, konc
1 dl vitt vin eller cider
2,5 dl vispgrädde
1 äpple, fast sort
2,5 dl valnötter, grovt hackade
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Bryn steken runt om i olja, lägg den sedan i Crock-Poten. Stek också löken och svampen i olja tills den fått färg, tillsätt äpplejuicen och cidern (vinet) och koka i stekpannan i ca 10 min. Häll det över steken i Crock-Poten, lägg på locket och koka på låg i 6 tim (köttet ska ha en innertemperatur på 75 grader)
2. Ta ur steken från grytan och lägg bredvid. Häll i grädden och äppleskivor och rör om. Lägg tillbaka köttet och låt det koka i 30 min på hög. Skär köttet i skivor och häll såsen med äpplebitarna över.
3. Sätt på ugnen på 200 grader och rosta valnötterna på ett bakplåtspapper. Hacka dem och strö över köttet innan servering.