Skinkstek med äpple, cider och grädde
Skinkstek med äpple, cider och grädde
  • 4 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Skinkstek med äpple, cider och grädde

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Skinksteken blir extra saftig när man tillagar den med äpple, färsk svamp, cider och valnötter.

Recept av Lynn Alley

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 msk olja
  • 1,2 kg skinkstek
  • 1 gul lök, hackad
  • 30 g färsk svamp
  • 2,5 dl äpplejuice, konc
  • 1 dl vitt vin eller cider
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 äpple, fast sort
  • 2,5 dl valnötter, grovt hackade
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn steken runt om i olja, lägg den sedan i Crock-Poten. Stek också löken och svampen i olja tills den fått färg, tillsätt äpplejuicen och cidern (vinet) och koka i stekpannan i ca 10 min. Häll det över steken i Crock-Poten, lägg på locket och koka på låg i 6 tim (köttet ska ha en innertemperatur på 75 grader)
  • 2. Ta ur steken från grytan och lägg bredvid. Häll i grädden och äppleskivor och rör om. Lägg tillbaka köttet och låt det koka i 30 min på hög. Skär köttet i skivor och häll såsen med äpplebitarna över.
  • 3. Sätt på ugnen på 200 grader och rosta valnötterna på ett bakplåtspapper. Hacka dem och strö över köttet innan servering.

Kommentar

henrica haldemo
henrica haldemo

Hade en skinkstek på 1,4kg, satte på låg i 6h men var klar (78°) redan efter 3,5 timme.

2020-01-04