Soppa med cannelinibönor
Soppa med cannelinibönor
  • 8
  • 10m
  • 8h

Soppa med cannelinibönor

En slowcooker är det bästa som man kan ha när man ska tillaga torkade bönor på ett lätt sätt. Vill du ha den vegetarisk så kan du steka svamp istället för bacon

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 remsor bacon, fint tärnade (kan uteslutas)
  • 2 stora purjolökar (vita och ljusgröna delar), skivade på längden, tunt skivade
  • 2 stora stjälkar selleri, tärnade (ungefär en kopp)
  • 2 torkade lagerblad
  • En stor rejäl kvist färsk rosmarin, plus mer för garnering
  • 500g torra cannellini bönor, sköljda
  • 12 dl hönsbuljong med låg salthalt
  • Havssalt
  • Nymald svartpeppar
  • Olivolja, för att rippla över
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn det tärnade baconet under omrörning tills det är krispigt och det mesta av fettet har försvunnit. Med hjälp av en hålslev, lägg bacon, utan fett, i en liten skål.
  • 2. Fräs purjolök, under omrörning, tills de precis har börjat mjukna, cirka 3 till 4 minuter. Tillsätt tärnad selleri, torkade lagerblad, färska rosmarinkvistar och fräs i ytterligare fem till sex minuter under omrörning.
  • 3. Lägg i bacon, sköljda cannellinibönor och hönsbuljong i Crock-Poten. Rör ihop. Koka på svag värme i 8 timmar eller tills cannellinibönorna är mjuka och mycket väldoftande. Ta bort lagerblad och grova rosmarinstjälkar.
  • 4. Häll en stor slev soppa (ungefär en kopp) till en matberedare mixer och mosa tills det är mestadels slätt. Lägg den mosade soppan tillbaka i slowcookern tillsammans med resterande soppan och rör om.
  • 5. Serveras varm med en skvätt olivolja och färsk hackad rosmarin.