Just nu kör Crock-Pot en 50/50 kampanj för att uppmuntra alla att tänkta mer klimatsmart i sin matlagning, detta stöttar jag såklart och hänger på med detta recept där jag bytt ut 50 % av köttet mot belugalinser.
Recept av Linda Lagerstrand 

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1,5 dl belugalinser
  • 2 st sötpotatis
  • 3 morötter
  • 2 paprikor, olika färg
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 buljongtärning (kött eller grönsak)
  • 2,5 dl vatten
  • 2 st gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 chili eller efter smak
  • 2 mask olivolja
  • 1 krm cayennpeppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Bryn den hackade gula löken och färsen i olja.
  • Häll i spiskummin och paprikapulver och chilin och låt fräs med någon minut.
  • Häll sedan i resten av ingredienserna och kör på 20 minuter i Expressen
  • Rör runt ordentligt och låt stå några minuter.
  • Servera med tillbehören.

Diskussion om Sötpotatischili 50/50

Lämna ett svar

Mer recept med 50/50
som huvudingrediens

Panang Gai med kyckling

schedule15m

4 / 5. 31

Panang Gai med fläskkött och färsk ananas

schedule5h

4 / 5. 32

Sötpotatischili 50/50

schedule20m

4 / 5. 4

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Pepparrotskött

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 38

Baskiska lammlägg

schedule8 timmar på låg

0 / 5. 0

Koreanska revben

schedule6-8 timmar på låg

0 / 5. 0

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot