Just nu kör Crock-Pot en 50/50 kampanj för att uppmuntra alla att tänkta mer klimatsmart i sin matlagning, detta stöttar jag såklart och hänger på med detta recept där jag bytt ut 50 % av köttet mot belugalinser.
Recept av Linda Lagerstrand 

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1,5 dl belugalinser
  • 2 st sötpotatis
  • 3 morötter
  • 2 paprikor, olika färg
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 buljongtärning (kött eller grönsak)
  • 2,5 dl vatten
  • 2 st gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 chili eller efter smak
  • 2 mask olivolja
  • 1 krm cayennpeppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Bryn den hackade gula löken och färsen i olja.
  • Häll i spiskummin och paprikapulver och chilin och låt fräs med någon minut.
  • Häll sedan i resten av ingredienserna och kör på 20 minuter i Expressen
  • Rör runt ordentligt och låt stå några minuter.
  • Servera med tillbehören.

Diskussion om Sötpotatischili 50/50

Lämna ett svar

Mer recept med 50/50
som huvudingrediens

Klassiska köttbullar

schedule10m

4 / 5. 64

Sötpotatischili 50/50

schedule20m

3.6 / 5. 5

Carnitas

schedule6h

4 / 5. 5

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Asiatiskt lamm

schedule7-8 timmar på låg

4.1 / 5. 18

Thailändska köttbullar

schedule5h

3.8 / 5. 11

Köttgryta med honung och balsamico – Express

schedule28m

4 / 5. 143

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept