Det här är en spansk kött/chorizogryta med heta smaker. Istället för att krydda mycket har jag använt stark spansk chorizo i grytan. När man använder en kryddstark korv så får man otroligt mycket smak på rätten.

Den här grytan kan lagas både i slowcooker och i tryckkokaren. Se instruktioner för olika tider.

3 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 300 g chorizo
  • 800 g nötkött
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk oxfond
  • 800 g (2 burkar) körsbärstomater
  • 1 burk kokta stora vita bönor
  • 1 dl rött vin
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 1 apelsin
  • 2 dl grädde
  • Salt och svartpeppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Slanta korven, skala och finhacka lök och vitlök. Skär nötköttet i mindre bitar och stek allt i grytan tills de fått fin yta.
  • Pudra över vetemjöl och rör om.
  • Tillsätt oxfond, konserverade körsbärstomater och rött vin. Koka i slowcookern under lock i cirka 7 timmar. (I tryckkokaren, tryck på "Stew" och koka i 35 min).
  • Skär paprikan i mindre bitar. Tillsätt paprika, bönor, saft från apelsin och grädde. Låt köttgrytan koka i 5-10 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
  • Strö finhackad persilja, soltorkade tomater och oliver över
  • Servera med potatis eller ris och ett färskt bröd till.

Diskussion om Spansk chorizogryta

3 tankar om “Spansk chorizogryta

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Glöggdoftande kött- och grönskasgryta

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 11

Möra julribs

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 124

Fläsklägg med rotmos

schedule8-10 timmar på låg

4 / 5. 50

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept