Det här är en spansk kött/chorizogryta med heta smaker. Istället för att krydda mycket har jag använt stark spansk chorizo i grytan. När man använder en kryddstark korv så får man otroligt mycket smak på rätten.
Den här grytan kan lagas både i slowcooker och i tryckkokaren. Se instruktioner för olika tider.
3 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 300 g chorizo
- 800 g nötkött
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk oxfond
- 800 g (2 burkar) körsbärstomater
- 1 burk kokta stora vita bönor
- 1 dl rött vin
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 paprikor
- 1 apelsin
- 2 dl grädde
- Salt och svartpeppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Slanta korven, skala och finhacka lök och vitlök. Skär nötköttet i mindre bitar och stek allt i grytan tills de fått fin yta.
- Pudra över vetemjöl och rör om.
- Tillsätt oxfond, konserverade körsbärstomater och rött vin. Koka i slowcookern under lock i cirka 7 timmar. (I tryckkokaren, tryck på "Stew" och koka i 35 min).
- Skär paprikan i mindre bitar. Tillsätt paprika, bönor, saft från apelsin och grädde. Låt köttgrytan koka i 5-10 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
- Strö finhackad persilja, soltorkade tomater och oliver över
- Servera med potatis eller ris och ett färskt bröd till.
Diskussion om Spansk chorizogryta
3 tankar om “Spansk chorizogryta”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Julskinka Express
Kalkongryta
schedule6 timmar på låg
Carnitas
schedule6h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!
Helt gudomlig gryta. Men jag uteslöt grädden. Tyckte inte den hörde hemma.
En jättegod gryta! Supergott och mild smak med fantastiskt mört kött. Vi åt med basmatiris och hela familjen gillade det! Det blir fler gånger!
På bilden kan man se att rätten innehåller stora vita bönor, men det framgår inte i receptet. Har någon testat att ha med dessa? När tillsätts de i så fall?