Spansk chorizogryta
Spansk chorizogryta
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Spansk chorizogryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Det här är en spansk kött/chorizogryta med heta smaker. Istället för att krydda mycket har jag använt stark spansk chorizo i grytan. När man använder en kryddstark korv så får man otroligt mycket smak på rätten.

Den här grytan kan lagas både i slowcooker och i tryckkokaren. Se instruktioner för olika tider.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 300 g chorizo
  • 800 g nötkött
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk oxfond
  • 800 g (2 burkar) körsbärstomater
  • 1 dl rött vin
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 1 apelsin
  • 2 dl grädde
  • Salt och svartpeppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 dl finhackad färsk persilja eller gräslök
  • 2 dl oliver utan kärnor
  • 1 dl soltorkade tomater
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Slanta korven, skala och finhacka lök och vitlök. Skär nötköttet i mindre bitar och stek allt i grytan tills de fått fin yta.
  • 2. Pudra över vetemjöl och rör om.
  • 3. Tillsätt oxfond, konserverade körsbärstomater och rött vin. Koka i slowcookern under lock i cirka 7 timmar. (I tryckkokaren, tryck på "Stew" och koka i 35 min).
  • 4. Skär paprikan i mindre bitar. Tillsätt paprika, saft från apelsin och grädde. Låt köttgrytan koka i 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
  • 5. Strö finhackad persilja, soltorkade tomater och oliver över
  • 6. Servera med potatis eller ris och ett färskt bröd till.

Kommentar

Erik Lindberg
Erik Lindberg

Helt gudomlig gryta. Men jag uteslöt grädden. Tyckte inte den hörde hemma.

2019-03-31