Risotto är en av de absolut bästa rätterna du kan göra i din Crockpot Express. När man lagar risotto traditionellt på spisen krävs passning och omrörning. Här sköter din CPE allt och du kan göra annat under tiden. Praktiskt, och gott!

Receptet är översatt från pressureluckcooking.com

8 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 600 g champinjoner eller annan svamp, skivad
  • 2 stora schalottenlökar, hackade
  • 1 msk krossad vitlök
  • 5 dl Arborio-ris, eller annat ”risottoris”
  • 10 dl svampbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk smör
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1/4 tsk torkad persilja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk vit eller svart tryffelolja
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Ta bort locket på din Crock-Pot Express och välj BROWN/SAUTÉ. Låt grytan värmas upp.
  • Lägg i oljan och hälften av smöret.
  • Bryn lök i ca 2 minuter och lägg till vitlöken och fortsätt bryna i någon minut.
  • Lägg i svampen och resten av smöret.
  • Rör ordentligt i 2-3 minuter tills smöret har smält och svampen fått färg.
  • Häll i vinet och när det kokar blanda även i riset, låt allt koka i 1 minut.
  • Häll i buljong och kryddor och rör om noga.
  • Sätt på locket och lås det. Välj RICE/ RISOTTO funktionen och ställ in tiden på 8 minuter. Stäng ångventilen och tryck Start.
  • Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • Blanda allt och lägg i parmesanost och tryffelolja.
  • Rör ordentligt till risotton är krämig och servera direkt.

Diskussion om Svamprisotto

8 tankar om “Svamprisotto

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Härlig Höstgryta

schedule20m + 6h

3.6 / 5. 95

Vegetarisk Kokos-quinoa-curry

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 42

Vegetarisk Fettuccini Alfredo

schedule8m

3.5 / 5. 13

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept