Svamprisotto
Svamprisotto
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 20m tillagningstid

Svamprisotto

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Risotto är en av de absolut bästa rätterna du kan göra i din Crock-Pot Express. När man lagar risotto traditionellt på spisen krävs passning och omrörning. Här sköter din CPE allt och du kan göra annat under tiden. Praktiskt, och gott!

Receptet är översatt från pressureluckcooking.com

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 600 g champinjoner eller annan svamp, skivad
  • 2 stora schalottenlökar, hackade
  • 1 msk krossad vitlök
  • 5 dl Arborio-ris, eller annat ”risottoris”
  • 10 dl svampbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk smör
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1/4 tsk torkad persilja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk vit eller svart tryffelolja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ta bort locket på din Crock-Pot Express och välj BROWN/SAUTÉ. Låt grytan värmas upp.
  • 2. Lägg i oljan och hälften av smöret.
  • 3. Bryn lök i ca 2 minuter och lägg till vitlöken och fortsätt bryna i någon minut.
  • 4. Lägg i svampen och resten av smöret.
  • 5. Rör ordentligt i 2-3 minuter tills smöret har smält och svampen fått färg.
  • 6. Häll i vinet och när det kokar blanda även i riset, låt allt koka i 1 minut.
  • 7. Häll i buljong och kryddor och rör om noga.
  • 8. Sätt på locket och lås det. Välj RICE/ RISOTTO funktionen och ställ in tiden på 8 minuter. Stäng ångventilen och tryck Start.
  • 9. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • 10. Blanda allt och lägg i parmesanost och tryffelolja.
  • 11. Rör ordentligt till risotton är krämig och servera direkt.