Tillaga en god Teriyaki Lax med Sous Vide funktionen i din Crock-Pot Turbo Express.

Marinera din lax i en vakuumförpackare, förslagsvis av märket FoodSaver.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 4 st Laxfilér
  • 4 msk Mörk soya
  • 4 msk Mirin
  • 1 msk Risvinsvinäger
  • 1 msk Strösocker
  • 1 tsk Riven ingefära
  • 2 klyftor finhackad vitlök
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg sojasås, mirin, risvinäger, socker, ingefära och vitlök i en liten skål. Rör om ordentligt tills sockret löser sig.
  • Lägg varje laxfilé i en vakuumpåse (vi använde märket Foodsaver).
  • Dela marinaden mellan de 4 påsarna, reservera ett par msk till senare. Förslut påsarna och låt marinera i kylen över natten.
  • Placera Sous Vide -stället i den inre skålen och fyll ¾ fullt med vatten, välj Sous Vide, ställ tiden till 45 minuter och temperaturen till 49°C
  • Sätt på locket och låt vattnet värma upp.
  • Placera den vakkumförpackade laxen i stället, sätt på locket och låt laxen Sous Videa i 45 min.
  • Laxen är nu färdig, om du vill kan du ge den färg genom att steka eller bränna av med en brännare.
  • Servera laxen med jasminris, ångad pak choi och ostronsvamp. Häll över den sparade marinaden och strö av lite hackad gräslök.

Diskussion om Teriyaki Lax (Sous Vide)

Lämna ett svar

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept