
Du läste rätt: bara 3-4 timmar på låg! Normalt ser du Crockpot-recept som behöver åtta timmar, men för det här receptet behöver vi bara tre till fyra. Vi vill inte att kycklingen ska falla sönder. Jag försökte laga kycklingen längre, men konsistensen blev helt enkelt inte bra. Efter 3-4 timmar är kycklingen perfekt kokt, saftig, men fortfarande intakt, så ta upp den, skär den i bitar och lägg tillbaka den i såsen och rör om.
2 kommentarer »Ingredienser
- 750 g ben- och skinnfria kycklingfiléer
- 1 burk kokosmjölk
- 3 msk jordnötssmör
- 2 msk röd currypasta
- 2 msk fisksås
- 3 msk limesaft
- 2 msk brunt socker
- 4 vitlöksklyftor finhackade eller pressade
- 1,5 dl kycklingbuljong
- 1 tsk mald ingefära
- 1/2-1 tsk chiliflakes
Gör så här
- Vispa ihop såsingredienserna: kokosmjölk, jordnötssmör, röd currypasta, fisksås, limesaft, brunt socker, vitlök, kyckling, mald ingefära och chiliflakes direkt i Crock-Poten.
- Placera kycklingfiléerna ovanpå. Ös sås över kycklingen så att den är helt indränkt.
- Koka i Crock-Pot på LÅG i 3-4 timmar.
- Efter 3-4 timmar, ta upp kycklingen och skär den i bitar. Lägg tillbaka dem i såsen och rör om.
- Servera omedelbart med ris och sauterad paprika. Toppa med hackad koriander, krossade jordnötter och skivad salladslök.
Diskussion om Thaikyckling
2 tankar om “Thaikyckling”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Har ni använt fisksås eller oystersås?
Det är ju inte samma sak .
Hej!
Det har du rätt i. Det ska vara fisksås och inget annat.