• 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Thaikyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Bli inte förvirrad när du läser receptet nedan … du läste rätt: bara 3-4 timmar på låg. Normalt ser du Crock-potrecept som behöver åtta timmar på låg, men för det här receptet behöver vi bara tre till fyra. Vi vill inte att kycklingen ska falla sönder. Jag försökte laga kycklingen längre, men strukturen blev helt enkelt inte bra. Efter 3-4 timmar är kycklingen perfekt kokt, saftig, men fortfarande intakt, så ta den ur grytan, skära den i bitar och lägga tillbaka den i såsen och röra om. Efter bara några timmar kommer du att kunna njuta av den bästa thailändska kycklinggrytan.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 750 g ben- och skinnfria kycklingfiléer
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 msk jordnötssmör
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 msk fisksås (oystersås)
  • 3 msk limesaft
  • 2 msk brunt socker
  • 4 vitlöksklyftor finhackade eller pressade
  • 1,5 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2-1 tsk chiliflakes
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Ris eller nudlar
  • färsk koriander
  • hackade jordnötter
  • hackad röd paprika (sauterad)
  • salladslök
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Vispa ihop såsingredienserna: kokosmjölk, jordnötssmör, röd currypasta, fisksås, limesaft, brunt socker, vitlök, kyckling, mald ingefära och chiliflakes direkt i Crock-Poten.
  • 2. Placera kycklingfiléerna ovanpå. Ös sås över kycklingen så att den är helt indränkt.
  • 3. Koka i Crock-Pot på LÅG i 3-4 timmar.
  • 4. Efter 3-4 timmar, ta upp kycklingen och skär den i bitar. Lägg tillbaka dem i såsen och rör om.
  • 5. Servera omedelbart med ris och sauterad paprika. Toppa med hackad koriander, krossade jordnötter och skivad salladslök.
Information

För att sautera paprikan: Jag värmde en stekpanna på medelhög värme. När den var varm tillsattes olivolja. Därefter la jag i stora paprikabitar kryddade med salt och sen sauterade jag dem tills de var mjuka (cirka 10 minuter).