Tikka Masalakyckling
Tikka Masalakyckling
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Tikka Masalakyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En härlig rätt fylld med alla indiska traditionella smaker. Fett- och kalorisnål rätt.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 230 g kycklingfilé
  • 2,5 dl råris
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 jalapenos
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1,5 dl naturell matlagningsyoghurt
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk Garam masala (krydda)
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk allkrydda
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 dl färsk koriander
  • Juice från 1 lime
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Mixa allt utom kyckling, ris och färsk koriander.
  • 2. Pensla grytan med olja och lägg i kycklingbitarna.
  • 3. Salta och peppra.
  • 4. Häll yoghurtröran över och koka på låg 6-8 tim.
  • 5. Koka riset en.l instruktionerna.
  • 6. Garnera med färsk koriander
  • 7. En portion innehåller: 295 kalorier, 2 g fett, 45 g kolhydrater, 24 g protein och 4g fibrer.
Näringsinformation

Kommentar

Alexandra Hübinette
Alexandra Hübinette

Detta är det godaste som kommit ur min slökokare! Hela familjen gillade och det smakar som på indisk restaurang! Den här ska jag göra om fler gånger!

2020-08-09