Tikka Masalakyckling
Tikka Masalakyckling
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Tikka Masalakyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En härlig rätt fylld med alla indiska traditionella smaker. Fett- och kalorisnål rätt.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 230 g kycklingfilé
  • 2,5 dl råris
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 jalapenos
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1,5 dl naturell matlagningsyoghurt
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk Garam masala (krydda)
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk allkrydda
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 dl färsk koriander
  • Juice från 1 lime
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Mixa allt utom kyckling, ris och färsk koriander.
  • 2. Pensla grytan med olja och lägg i kycklingbitarna.
  • 3. Salta och peppra.
  • 4. Häll yoghurtröran över och koka på låg 6-8 tim.
  • 5. Koka riset en.l instruktionerna.
  • 6. Garnera med färsk koriander
  • 7. En portion innehåller: 295 kalorier, 2 g fett, 45 g kolhydrater, 24 g protein och 4g fibrer.
Näringsinformation