

Croce-Pot är en himla rolig pryl. För ett par dagar sedan så slängde jag ihop en fiskgryta. När maten får stå länge och gotta till sig så blir den så mycket godare, smaskigare och härligare. Medan maten står och puttar och gottar till sig där i grytan så kan du åka iväg och fixa ärenden för att sedan komma tillbaka och mötas av en alldeles ljuvlig doft i hemmet!
Ingredienser
- 4 st laxfiléer
- 360 g kräftstjärtar
- 360 g räkor, skalade
- 8 st musslor
- 370 g krossade tomater
- 1 st purjolök, stor
- 6 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vitt vin
- 2 st tärningar fiskbuljong
- 2 msk curry
- 35 g dill, djupfryst
Gör så här
- Fräs purjolöken och tillsätt vinet och fiskbuljongtärningarna och krydda med curry, salt och peppar.
- Låt puttra ihop och ha i de krossade tomaterna.
- Låt koka ihop, ca 0,5-3 timmar på svag värme med locket på!
- Häll i grädden, laxen i kuber och låt sjuda tillsammans med resten i ca. 10 minuter och ha sedan i dillen.
- Det sista du gör är att ha i kräftstjärtarna, räkorna och musslorna.
- Låt koka ihop ytterligare 10 minuter. Servera sedan genast med en klick aioli, rivet citronskal och en kvist dill!
Mer recept med Fisk
som huvudingrediens

Ångkokt fisk med citron och örter

Jambalaya

Ångkokt fisk på japanskt vis
Mer recept med Skaldjur
som huvudingrediens

Tildas smarriga fiskgryta

San Francisco Cioppino

Heta blåmusslor med bacon
UTFORSKA MODELLER
CROCKPOT-SKOLAN
Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crockpot