Crockpot är en himla rolig pryl. För ett par dagar sedan så slängde jag ihop en fiskgryta. När maten får stå länge och gotta till sig så blir den så mycket godare, smaskigare och härligare. Medan maten står och puttar och gottar till sig där i grytan så kan du åka iväg och fixa ärenden för att sedan komma tillbaka och mötas av en alldeles ljuvlig doft i hemmet!
Recept kommer från: Tilda Bjärsmyr
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 st laxfiléer
- 360 g kräftstjärtar
- 360 g räkor, skalade
- 8 st musslor
- 370 g krossade tomater
- 1 st purjolök, stor
- 6 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vitt vin
- 2 st tärningar fiskbuljong
- 2 msk curry
- 35 g dill, djupfryst
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Fräs purjolöken och tillsätt vinet och fiskbuljongtärningarna och krydda med curry, salt och peppar.
- Låt puttra ihop och ha i de krossade tomaterna.
- Låt koka ihop, ca 0,5-3 timmar på svag värme med locket på!
- Häll i grädden, laxen i kuber och låt sjuda tillsammans med resten i ca. 10 minuter och ha sedan i dillen.
- Det sista du gör är att ha i kräftstjärtarna, räkorna och musslorna.
- Låt koka ihop ytterligare 10 minuter. Servera sedan genast med en klick aioli, rivet citronskal och en kvist dill!
Diskussion om Tildas smarriga fiskgryta
2 tankar om “Tildas smarriga fiskgryta”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fisk
som huvudingrediens
Krämig räksoppa med koriander
schedule4-5 timmar på låg eller 2-3 timmar på hög
Laxfyllda spättarullader
schedule3 timmar på låg
Jambalaya
schedule7-8 timmar på låg
Mer recept med Skaldjur
som huvudingrediens
Tildas smarriga fiskgryta
schedule3 timmar på låg
Heta blåmusslor med bacon
schedule2-3 timmar på låg +1 på hög
San Francisco Cioppino
schedule6-8 tim på låg + 30 min på hög
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Hur menar du att man ska sjuda i 10min och sen koka ihop i 10 min på de sista stegen i croc-poten? Finns det något läge på den man ska använda eller menar du att du häller över allt i en vanlig gryta och gör de sista stegen?
Hej! Det beror på vilken Crockpot du har? Om du har en Express eller Multicooker, kan du sätta den på “brown/sauté och låta den sjuda och koka ihop där. Har du en Crockpot Duraceramic så kan du ställa grytan direkt på spisen. Om du har en slowcooker med keramikgryta så skulle jag ha låtit allt stå kavr och sätta på “high” och låta det koka ihop där.