Tildas smarriga fiskgryta
Tildas smarriga fiskgryta
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Tildas smarriga fiskgryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Croce-Pot är en himla rolig pryl. För ett par dagar sedan så slängde jag ihop en fiskgryta. När maten får stå länge och gotta till sig så blir den så mycket godare, smaskigare och härligare. Medan maten står och puttar och gottar till sig där i grytan så kan du åka iväg och fixa ärenden för att sedan komma tillbaka och mötas av en alldeles ljuvlig doft i hemmet!

Recept kommer från: Tilda Bjärsmyr

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 st laxfiléer
  • 360 g kräftstjärtar
  • 360 g räkor, skalade
  • 8 st musslor
  • 370 g krossade tomater
  • 1 st purjolök, stor
  • 6 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2 st tärningar fiskbuljong
  • 2 msk curry
  • 35 g dill, djupfryst
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Aioli
  • Rivet citronskal
  • Dill
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Fräs purjolöken och tillsätt vinet och fiskbuljongtärningarna och krydda med curry, salt och peppar.
  • 2. Låt puttra ihop och ha i de krossade tomaterna.
  • 3. Låt koka ihop, ca 0,5-3 timmar på svag värme med locket på!
  • 4. Häll i grädden, laxen i kuber och låt sjuda tillsammans med resten i ca. 10 minuter och ha sedan i dillen.
  • 5. Det sista du gör är att ha i kräftstjärtarna, räkorna och musslorna.
  • 6. Låt koka ihop ytterligare 10 minuter. Servera sedan genast med en klick aioli, rivet citronskal och en kvist dill!