
Tinga Poblana är en klassisk maträtt från Puebla-regionen i Mexico. Perfekt gryta att göra i Crock-Poten. Servera med tortillas eller tacochips, gräddfil och guacamole.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg fläskbog eller lammbog
- 2 stora potatisar
- 230 g rå chorizo, utan skinn
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 3 chipotle-peppar,
- 1-2 msk Adobesås
- 1 burk krossade tomater
- 2 st lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk oregano (mexikansk)
- 0,5 tsk socker
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Putsa köttet och skär det i tärningar.
- Stek chorizon tills den är klar (ca 8 min) och dela den med en träslev. Låt den sedan rinna av på ett hushållspapper.
- Lägg i alla ingredienser i din Crock-Pot och låt det koka i 8 timmar på låg värme.
- När det är klart, dra isär köttet med två gafflar.
- Servera med tortilla, nachos, avokado, en klick gräddfil och riven ost.
Diskussion om Tinga Poblana
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Pulled pork med vildsvin à la Matgeek
schedule40m

Grillad sandwich med oxbringa eller högrev
schedule7-8 timmar på low

Lammgryta med saffran
schedule6-8 timmar på Låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept