Tinga Poblana är en klassisk maträtt från Puebla-regionen i Mexico. Perfekt gryta att göra i Crock-Poten. Servera med tortillas eller tacochips, gräddfil och guacamole.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg fläskbog eller lammbog
- 2 stora potatisar
- 230 g rå chorizo, utan skinn
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 3 chipotle-peppar,
- 1-2 msk Adobesås
- 1 burk krossade tomater
- 2 st lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk oregano (mexikansk)
- 0,5 tsk socker
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Putsa köttet och skär det i tärningar.
- Stek chorizon tills den är klar (ca 8 min) och dela den med en träslev. Låt den sedan rinna av på ett hushållspapper.
- Lägg i alla ingredienser i din Crock-Pot och låt det koka i 8 timmar på låg värme.
- När det är klart, dra isär köttet med två gafflar.
- Servera med tortilla, nachos, avokado, en klick gräddfil och riven ost.
Diskussion om Tinga Poblana
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Långkokt bog med rökig smak
schedule7-9 tim på låg
Får i kål
schedule7-9 timmar på låg
Tinga Poblana
schedule8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!