Tinga Poblana
Tinga Poblana
  • 8
  • 30m
  • 8h

Tinga Poblana

Tinga Poblana är en klassisk maträtt från Puebla-regionen i Mexico. Perfekt gryta att göra i Crock-Poten. Servera med tortillas eller tacochips, gräddfil och guacamole.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg fläskbog eller lammbog
  • 2 stora potatisar
  • 230 g rå chorizo, utan skinn
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 chipotle-peppar,
  • 1-2 msk Adobesås
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk oregano (mexikansk)
  • 0,5 tsk socker
  • Salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Tortilla
  • Nachos
  • Avokado
  • Gräddfil
  • Riven ost
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Putsa köttet och skär det i tärningar.
  • 2. Stek chorizon tills den är klar (ca 8 min) och dela den med en träslev. Låt den sedan rinna av på ett hushållspapper.
  • 3. Lägg i alla ingredienser i din Crock-Pot och låt det koka i 8 timmar på låg värme.
  • 4. När det är klart, dra isär köttet med två gafflar.
  • 5. Servera med tortilla, nachos, avokado, en klick gräddfil och riven ost.