Risotto med tomat och fänkål är en god och nyttig rätt som även är ett utmärkt tillbehör till en god italiensk salsiccia.
Receptet kommer från Fridas kök
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 msk rapsolja
- en klick smör
- 2 st schalottenlök
- 3 vitlöksklyftor
- 100 g fänkål
- 250 g arborioris
- 2 tsk rosmarin
- 1 tsk fänkålsfrön
- 200 g krossade tomater
- 2 dl rött vin
- 7 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 100 g parmesan
- 1 msk smör
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Starta din Crock-Pot Express. Klicka på BROWN/SAUTÉ och start.
- Medan den värms upp, finhacka schalottenlök, vitlök och fänkål. När den är varm. Häll i rapsolja och en klick smör. Bryn det finhackade med riset i några minuter.
- Tillsätt rosmarin och fänkålsfrön. Häll i krossade tomater och vin. Lös upp buljongtärningarna i vattnet och häll i.
- Sätt på locket och lås. tryck på RICE/RISOTTO och ställ in tiden på 8 min. Tryck på start.
- När tiden har gått låter du Crock-Poten stå i ca 15 min så att den släpper ut ånga.
- Servera med fänkålssalsiccia, parmesan, grillad fänkål och crema di balsamico.
Diskussion om Tomatrisotto med fänkål & rosmarin
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Sylt
schedule15m
Pumpa- och kikärtsgryta
schedule8 timmar på låg
Svampstroganoff
schedule4h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept