Risotto med tomat och fänkål är en god och nyttig rätt som även är ett utmärkt tillbehör till en god italiensk salsiccia.

Receptet kommer från Fridas kök

Ingredienser

Ingredienser

  • 2 msk rapsolja
  • en klick smör
  • 2 st schalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g fänkål
  • 250 g arborioris
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 200 g krossade tomater
  • 2 dl rött vin
  • 7 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 100 g parmesan
  • 1 msk smör
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Starta din Crock-Pot Express. Klicka på BROWN/SAUTÉ och start.
  • Medan den värms upp, finhacka schalottenlök, vitlök och fänkål. När den är varm. Häll i rapsolja och en klick smör. Bryn det finhackade med riset i några minuter.
  • Tillsätt rosmarin och fänkålsfrön. Häll i krossade tomater och vin. Lös upp buljongtärningarna i vattnet och häll i.
  • Sätt på locket och lås. tryck på RICE/RISOTTO och ställ in tiden på 8 min. Tryck på start.
  • När tiden har gått låter du Crock-Poten stå i ca 15 min så att den släpper ut ånga.
  • Servera med fänkålssalsiccia, parmesan, grillad fänkål och crema di balsamico.

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Vildris- och svampsoppa

schedule45m

4 / 5. 43

Pulled Jackfruit

schedule4 tim på hög 6 tim på låg

4 / 5. 14

Chili sin carne

schedule5-8 timmar på låg

4 / 5. 82

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCKPOT-SKOLAN

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crockpot