
En god och fräsch varm sallad med kokta grönsaker, fetaost och en smakrik örtdressing. Går att äta som den är eller till något grillat.
Recept och foto: Miriam Nice
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g aubergine
- salt
- 4 msk olivolja
- 1 rödlök, skivad
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 300g mogna tomater, klyftade
- 1 liten fänkål, skivad
- 50 g soltorkade tomater
- 1 tsk korianderfrön
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skär auberginen i skivor, lägg dem på ett papper och salta. Låt dem ligga och dra i 10-15 minuter. Torka sedan av saltet och vätskan som släppts.
- Häll hälften av olivoljan i din Crock-Pot och lägg löken och den krossade vitlöken ovanpå.
- Pensla aubergineskivorna med den återstående olivoljan. Lägg dem i grytan ovanpå löken och lägg tomaterna, fänkålen och soltorkade tomaterna i och runt auberginerna.
- Strö korianderfrön över toppen och krydda allt med salt och peppar.
- Koka på låg i 6–8 timmar eller tills auberginerna är mjuka.
- Överför de kokta grönsakerna till ett serveringsfat ripla över örtdressingen.
- Toppa med smulad fetaost, flagad mandel och servera med färskt bröd till.
Diskussion om Varm auberginesallad
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Aubergine Rollatini
schedule8-10 timmar på låg

Kinesisk sötsur tempehgryta
schedule7h

Fyllda paprikor – vegetariska
schedule4h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept