Varm auberginesallad
Varm auberginesallad
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Varm auberginesallad

En god och fräsch varm sallad med kokta grönsaker, fetaost och en smakrik örtdressing. Går att äta som den är eller till något grillat.

Recept och foto: Miriam Nice

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g aubergine
  • salt
  • 4 msk olivolja
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 300g mogna tomater, klyftade
  • 1 liten fänkål, skivad
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 tsk korianderfrön
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Fetaost, flagad mandel och färskt bröd.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär auberginen i skivor, lägg dem på ett papper och salta. Låt dem ligga och dra i 10-15 minuter. Torka sedan av saltet och vätskan som släppts.
  • 2. Häll hälften av olivoljan i din Crock-Pot och lägg löken och den krossade vitlöken ovanpå.
  • 3. Pensla aubergineskivorna med den återstående olivoljan. Lägg dem i grytan ovanpå löken och lägg tomaterna, fänkålen och soltorkade tomaterna i och runt auberginerna.
  • 4. Strö korianderfrön över toppen och krydda allt med salt och peppar.
  • 5. Koka på låg i 6–8 timmar eller tills auberginerna är mjuka.
  • 6. Överför de kokta grönsakerna till ett serveringsfat ripla över örtdressingen.
  • 7. Toppa med smulad fetaost, flagad mandel och servera med färskt bröd till.
Information

Dressing
ett knippe bladpersilja, grovhackad
ett knippe färsk basilika, grovhackad
ett knippe gräslök, grovhackad
2 msk olivolja
juice av 1 citron
2 tsk kapris

Mixa alla dressingredienser i en blender tills det blir slätt.