En god och fräsch varm sallad med kokta grönsaker, fetaost och en smakrik örtdressing. Går att äta som den är eller till något grillat.

Recept och foto: Miriam Nice

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g aubergine
  • salt
  • 4 msk olivolja
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 300g mogna tomater, klyftade
  • 1 liten fänkål, skivad
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 tsk korianderfrön
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär auberginen i skivor, lägg dem på ett papper och salta. Låt dem ligga och dra i 10-15 minuter. Torka sedan av saltet och vätskan som släppts.
  • Häll hälften av olivoljan i din Crock-Pot och lägg löken och den krossade vitlöken ovanpå.
  • Pensla aubergineskivorna med den återstående olivoljan. Lägg dem i grytan ovanpå löken och lägg tomaterna, fänkålen och soltorkade tomaterna i och runt auberginerna.
  • Strö korianderfrön över toppen och krydda allt med salt och peppar.
  • Koka på låg i 6–8 timmar eller tills auberginerna är mjuka.
  • Överför de kokta grönsakerna till ett serveringsfat ripla över örtdressingen.
  • Toppa med smulad fetaost, flagad mandel och servera med färskt bröd till.

Diskussion om Varm auberginesallad

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Aubergine Rollatini

schedule8-10 timmar på låg

4 / 5. 1

Kinesisk sötsur tempehgryta

schedule7h

4 / 5. 20

Fyllda paprikor – vegetariska

schedule4h

4.1 / 5. 15

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept