Varm auberginesallad
Varm auberginesallad
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Varm auberginesallad

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En god och fräsch varm sallad med kokta grönsaker, fetaost och en smakrik örtdressing. Går att äta som den är eller till något grillat.

Recept och foto: Miriam Nice

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g aubergine
  • salt
  • 4 msk olivolja
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 300g mogna tomater, klyftade
  • 1 liten fänkål, skivad
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 tsk korianderfrön
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Fetaost, flagad mandel och färskt bröd.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär auberginen i skivor, lägg dem på ett papper och salta. Låt dem ligga och dra i 10-15 minuter. Torka sedan av saltet och vätskan som släppts.
  • 2. Häll hälften av olivoljan i din Crock-Pot och lägg löken och den krossade vitlöken ovanpå.
  • 3. Pensla aubergineskivorna med den återstående olivoljan. Lägg dem i grytan ovanpå löken och lägg tomaterna, fänkålen och soltorkade tomaterna i och runt auberginerna.
  • 4. Strö korianderfrön över toppen och krydda allt med salt och peppar.
  • 5. Koka på låg i 6–8 timmar eller tills auberginerna är mjuka.
  • 6. Överför de kokta grönsakerna till ett serveringsfat ripla över örtdressingen.
  • 7. Toppa med smulad fetaost, flagad mandel och servera med färskt bröd till.
Information

Dressing
ett knippe bladpersilja, grovhackad
ett knippe färsk basilika, grovhackad
ett knippe gräslök, grovhackad
2 msk olivolja
juice av 1 citron
2 tsk kapris

Mixa alla dressingredienser i en blender tills det blir slätt.

Näringsinformation
Kalorier 269
Fett 20 g
Mättat fett 4 g
Kolhydrater 11 g
Socker 9 g
Fibrer 6 g
Protein 8 g
Salt 0,6 g