Hej!
Denna mustiga vegogryta är en bra börja att testa vegetariskt. Den är enkel och god och samtidigt väldigt matig. Vill man kan man krydda på lite mer, men det är ju en smaksak. Jag serverar gärna ris till eller ett nybakt bröd att doppa i grytan.
Lycka till!
/Madeleine Landley
Ingredienser
Ingredienser
- 2 zucchini (ca 300g)
- 1 aubergine (ca 300g)
- 1 blomkål (ca 400g)
- 2 sötpotatis (ca 300g)
- 4 dl röda linser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater (400g)
- 1 burk kokosmjölk (400g)
- 1,5 dl paprikasallad (röd strimlad paprika på burk)
- 4 dl vatten
- 1 msk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk malen koriander
- 0,5 tsk chilipulver
- salt
- peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Hacka gul lök och vitlök. Tärna zucchini och aubergine. Skär blomkålen till mindre träd. Skala och tärna sötpotatisen.
- Lägg ner alla grönsakerna i Crock-Poten tillsammans med paprikasallad och linser.
- Ha i alla kryddorna, kokosmjölken och krossade tomater.
- Skölj ur de krossade tomat-burkarna med lite vatten och ha ner i grytan. Salta och peppra och blanda allt.
- Starta Crock-Poten på det låga värmeläget och låt den gå i 8 timmar, alternativt på det höga värmeläget i 3–4 timmar.
- Servera grytan tillsammans med kokt ris, kanske ett gott bröd.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept