
Hej!
Denna mustiga vegogryta är en bra börja att testa vegetariskt. Den är enkel och god och samtidigt väldigt matig. Vill man kan man krydda på lite mer, men det är ju en smaksak. Jag serverar gärna ris till eller ett nybakt bröd att doppa i grytan.
Lycka till!
/Madeleine Landley
Ingredienser
Ingredienser
- 2 zucchini (ca 300g)
- 1 aubergine (ca 300g)
- 1 blomkål (ca 400g)
- 2 sötpotatis (ca 300g)
- 4 dl röda linser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater (400g)
- 1 burk kokosmjölk (400g)
- 1,5 dl paprikasallad (röd strimlad paprika på burk)
- 4 dl vatten
- 1 msk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk malen koriander
- 0,5 tsk chilipulver
- salt
- peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Hacka gul lök och vitlök. Tärna zucchini och aubergine. Skär blomkålen till mindre träd. Skala och tärna sötpotatisen.
- Lägg ner alla grönsakerna i Crock-Poten tillsammans med paprikasallad och linser.
- Ha i alla kryddorna, kokosmjölken och krossade tomater.
- Skölj ur de krossade tomat-burkarna med lite vatten och ha ner i grytan. Salta och peppra och blanda allt.
- Starta Crock-Poten på det låga värmeläget och låt den gå i 8 timmar, alternativt på det höga värmeläget i 3–4 timmar.
- Servera grytan tillsammans med kokt ris, kanske ett gott bröd.
Diskussion om Värmande vegogryta
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Mustig gryta med bönor och svamp
schedule3h

Ratatouille på sommargrönsaker med basilikaolja
schedule3-4 timmar på låg

Mexikansk paj
schedule6h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCKPOT-SKOLAN
Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crockpot