De senaste åren har jag gjort den här grytan lagom till advent. Den är såklart vegetarisk och är smaksatt med bl a saffran, kanel och apelsin. Den här gången var det första gången jag gjorde den i min Crock-Pot Express, så otroligt smidigt det var.
Receptet är gjort av Marie Lyander
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 st gula lökar, finhackade
- 4 st vitlöksklyftor, fint skivade
- 0,5 st röd chili, hackad
- 2 msk olivolja
- 3 st morötter, slantade
- 1 st zucchini delad i halvmånar
- 5 msk tomatpuré
- 1 frp kikärtor
- 1 frp vita bönor
- 6 st aprikoser, torkade, delade i bitar
- 4 st fikon, torkade, delade i bitar
- 0,5 g stött saffran
- 1 tsk spiskummin
- 0,5 - 1 tsk kanelpulver Khoisan Tea
- 2 burkar tomat, finkrossade
- 2 dl grönsaksbuljong
- 1 st apelsin pressad
- Salt och svartpeppar, chiliflakes
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Starta sauté funktionen på din Crock-Pot. Tillsätt olja, samt lök, vitlök och chili som får fräsa i några minuter.
- Tillsätt morot, zucchini, tomatpuré och låt fräsa med under omrörning i ytterligare 10 minuter.
- Blanda sedan ner torkad frukt, kikärtor, vita bönor, saffran, spiskummin, kanelpulver. Rör även ner krossad tomat, grönsaksbuljong, pressad apelsin, lite salt och svartpeppar.
- Blanda väl, sätt på locket och tryck igång Slowcook funktionen, och ställ in tiden på LÅG i 5 timmar.
- När grytan är färdig, rör om och smaka av, med chiliflakes och kanske lite extra salt och svartpeppar.
- Toppa med persilja, rostade, saltade solrosfrön och servera med ris och vitlöksbröd!
Diskussion om Vegetarisk adventsgryta med saffran
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!