Det här är ett mexikanskt recept som man äter med tacochips. Bra om du vill bjuda på något vegetariskt.

Receptet kommer från Matmamman

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 medelstora sötpotatisar i bitar om ca 2×2 cm
  • 1 gul lök, hackad
  • 3-4 klyftor vitlök, krossade
  • 1 1/2 dl okokt quinoa
  • 1-2 burkar svarta bönor (eller blandade), avrunna
  • 1 finhackad jalapeño
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes eller anchochilipulver
  • 1 msk rökt paprika salt och peppar
  • 2-3 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg alla ingredienserna i din Crockpot. Strö över kryddor och sist buljong.
  • Koka på lägsta värmen i 6-8 timmar eller på högsta i ca 4.
  • Servera med cheddarost, creme fraiche, majs, tomater eller något annat du gillar. Smaklig måltid!

Diskussion om Vegetarisk chili med sötpotatis och quinoa

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Grönkålssoppa med bönor

schedule6-8 timmar på låg

3 / 5. 10

Tomtegröt

schedule3-4 timmar

5 / 5. 1

Tomatsås med curry och äpple

schedule4h

4.1 / 5. 14

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept