Underbar, kryddstark böngryta från Mexiko som kan ätas som den är eller som ett tillbehör till en köttbit.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 6 dl svarta bönor på burk
- 170 g tomatpasta
- 7 dl riven ost (tex cheddar)
- 1,3 l svamp- eller grönsaksbuljong
- 2 gula lökar
- 4,5 hg champinjoner
- 1,5 dl lätt creme fraiche
- 2,3 hg tomatillos (eller plommontomater)
- 1 msk olivolja
- 0,5 dl senapsfrön
- 2 msk chilipulver
- 1,5 tsk kumminfrön eller mald kummin
- 0,5 tsk kardemummakärnor eller mald kardemumma
- Chipotlepasta
- 1,5 dl hackad färsk koriander
- 2 lime, i klyftor
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skölj bönorna. (Om du använder torkade bönor, så koka dem i vatten 2 min och låt de stå i vatten 1 timme)
- Häll i olja, senapsfrö, chilipulver, kummin och kardemumma och fräs i stekpannan snabbt.
- Lägg i lök, svamp och tomatillos och lite vatten. Låt det puttra under lock i 5-7 min och rör då och då.
- Ta av locket och låt saften koka bort i 10-15 min.
- Lägg i buljong, tomatpasta och chipotle och rör om.
- Häll samman med bönorna och koka på hög 5-6 tim. Klart när bönorna blivit krämiga.
- Servera tillsammans med riven ost, en klick creme fraiche och klippt koriander.
Diskussion om Vegetarisk gryta med svarta bönor
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Grönare mat
schedule4h
Ångkoka grönsaker
schedule2m
Hårdkokta ägg
schedule8m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept