Vegetariska Burritos
Vegetariska Burritos
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Vegetariska Burritos

Ta bönor, grönsaker, ris och koka ihop till en god blandning. Byt ut grönsakerna beroende på vad du har i kylskåpet, lägg lite stark sås om du gillar het mat och använd olika kryddor för att sätta din egen touch på din burrito. Ta till exempel lite riven cheddar, färsk koriander, gräddfil och en halv skivad avokado. Du kan självklart lägga till vad du gillar mest. Mexikansk mat har många alternativ när det gäller toppings. Salsa, guacamole, jalapeños, vårlök, en klyfta lime …

Författare:  Amuse Your Bouche

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 215 g okokt brunt ris (~ 2,5 dl)
  • 400 g olika bönor, blötlagda (240 g torra)
  • 400 g finhackade tomater (~ 3 dl)
  • 1 lök
  • 1 paprika
  • 1 mild röd chili
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk chipotle stark sås (eller annan favorit het sås)
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk spiskummin
  • Salt och svartpeppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Valfri topping
  • Ev. bröd
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg till alla ingredienser till burriton (utom toppingen) i din Crock-Pot. Blanda väl.
  • 2. Koka på låg i ca 3 timmar, eller tills riset är kokt
  • 3. Servera varm med ditt val av toppings.