Vietnamesisk Hot Pot
Vietnamesisk Hot Pot
  • 6 portioner
  • 15 + 10 min förberedelsetid
  • 6-9 timmar på låg tillagningstid

Vietnamesisk Hot Pot

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Låt den aromatiska soppan sköta sig själv under dagen och skär upp de fräscha tillbehören när du kommer hem. En värmande favorit.

Recept av Jonas Westman.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 400 g strimlat nötkött, t.ex. ytterlår eller rulle
  • 400 g nudlar, välj din favorit
  • 2 gula lökar
  • 50 g torkad asiatisk svamp, t.ex. shiitake eller champinjon
  • 2-3 röd chili, beroende på styrka
  • 1 ask böngroddar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 knippe salladslök
  • 3-4 cm färsk ingefära
  • 2 citrongräs
  • 1,5 liter vatten
  • 2 msk fisksås
  • 2 köttbuljongtärningar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk koriander
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg svampen i blöt minst 20 minuter och gärna över natten i kylen. Skär den därefter i skivor.
  • 2. Hacka vitlöken. Dela och skiva löken.
  • 3. Skala och skiva ingefäran tunt. Skiva 1-2 chilifrukter och ta bort de flesta kärnorna. Smaka på lite chili för att bedöma styrkan.
  • 4. Skiva 1-2 chilifrukter och ta bort de flesta kärnorna. Smaka på lite chili för att bedöma styrkan.
  • 5. Krossa citrongräset
  • 6. Lägg svamp, kött, lök, vitlök, ingefära, citrongräs, fisksås, köttbuljong, chili och vatten i din Crock-Pot. Sätt på locket och välj läge låg.
  • 7. Smaka av soppan en stund innan servering och tillsätt mer chili om så önskas.
  • 8. Plocka bort citrongräset.
  • 9. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.
  • 10. Skiva salladslöken tunt diagonalt.
  • 11. Skiva en chili tunt och ta bort de flesta kärnorna.
  • 12. Grovhacka koriandern.
  • 13. Skär limen i klyftor.
  • 14. Lägg lime, chili, lök, koriander och böngroddar i skålar.
  • 15. Serveringstips: Lägg nudlar i botten på portionsskålar och slå soppa över. Låt var och en lägga för av de färska grönsakerna och pressa i limesaft efter eget tycke och smak.
  • 16. Det går givetvis bra att byta ut eller lägga till andra fräscha grönsaker och örter att toppa soppan med. Myntablad, skivad rädisa, strimlade sockerärtor eller thaibasilika är bara några exempel. Har du en asiatisk butik att gå till ber du personalen om deras favoriter.