Viltgryta med rotfrukter och kikärtor
Viltgryta med rotfrukter och kikärtor
  • 4-6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 4h 30m tillagningstid

Viltgryta med rotfrukter och kikärtor

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Höst är lika med älgjaktstider. Jag har köpt hem svenskt viltkött som är naturligt ekologiskt och kommer från fria djur som lever och frodas i skog och mark. En naturligt god djurhållning fri från tvång, antibiotika och levandetransport. Det ger naturligt, nyttigt, fettsnålt kött utan några som helst tillsatser och med en fantastisk smak. Vad är mer passande än en värmande, kryddig, höstig, grönsaksspäckad viltgryta med rotfrukter och kikärtor i Crock Pot? En gryta rymmer mycket smak. Passa på att slänga i dom där grönsakerna eller rotfrukterna som ligger i kylen. Perfekt om du vill minska svinnet.

Receptet kommer från Att leva sunt

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg tärnat älgkött eller nötkött
  • 3 msk matolja
  • 4 st klyftade gula lökar
  • 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 5 dl vatten
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe koriander
  • 4 st grovtärnade morötter, ca 300 g
  • 200g grovtärnad rotselleri
  • ca 200g 380g kokta kikärtor
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kruka persilja till garnering
  • potatis, bulgur, couscous eller ris
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Hetta upp en stekpanna på spisen. Bryn köttet runt om i olja.
  • 2. Tillsätt lök, vitlök, morot, rotselleri och torra kryddor, rör om och låt steka i 5 minuter.
  • 3. Sätt grytan på tillagningsenheten. Häll ned vatten och buljongtärningar så att det täcker köttet. Knyt ihop persilja och koriander och lägg ned i grytan. Sätt på locket. Låt gå på svag värme i 4 timmar.
  • 4. Tillsätt sedan de avrunna kikärtorna och låt gå ytterligare 30 minuter på svag värme.
  • 5. Servera med potatispuré, bulgur, couscous eller ris och toppa med persilja.