
Här får smaken av viltkött riktigt komma till sin rätt. Tillsammans med mustig svamp och syrliga lingon blir rätten komplett! Servera tillsammans med potatis och middagen är klar.
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 240 g viltskav
- 1,5 msk smör
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 200 g champinjoner
- 1 liten zucchini
- 1 dl vatten
- 1,5 msk viltfond, gärna med kantarell
- 1 dl rött vin
- 1 msk kinesisk soja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 krm torkad timjan
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Stek viltskavet i smör direkt utan att tina det enligt instruktionerna på förpackningen.
- Hacka upp löken och skiva morötter, champinjoner och zucchini till önskad storlek.
- Stek löken en stund med viltskavet och flytta sen över till din Crock-pot.
- Tillsätt morötter, zucchini, champinjoner, vatten, viltfond, vin, soja, sambal oelek och timjan i grytan och rör om så att allt blandas ordentligt.
- Koka på låg värme i 6 timmar och smaka av med salt och peppar.
- Serveras gärna med potatismos eller rotmos.
Diskussion om Viltskavsgryta
2 tankar om “Viltskavsgryta”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Carnitas
schedule6h

Sesambiff med oystersås
schedule6-8 timmar på låg

Älgstek med vinbärssås
schedule6-8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Hur gör jag om jag vill köra express/tryckkokare?
Tänk bara på att ha i mer vätska om du ska tryckkoka samt att anpassa tiden.