Vinbräserad rödkål med ingefära, chili och stjärnanis.
Den här rödkålen är syrlig med lite bett av chili, inte särskilt lik den vanliga rödkålen. Den blir blekare än den rödkål vi är vana vid på julbordet, men smaken är det inget fel på.

Ingredienser

Ingredienser

  • Färsk rödkål
  • 0,5 dl rött vin
  • 1-2 msk flytande honung
  • 1 msk crema di balsamico
  • 2-3 stjärnanis
  • Färsk skalad ingefära, ca 2-3 cm
  • Två nypor chiliflakes
  • Salt efter smak
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär två grova skivor av rödkålshuvudet, ca 3 cm tjocka, och skär skivorna i grova bitar. Lägg rödkålen i din crockpot och häll på vin, honung och crema di balsamico. Lägg i stjärnanis, ingefära i skivor (du behöver inte skala den) och chili. Ringla lite honung ovanpå. Salta.
  • Låt gå på låg 6 timmar ungefär. Vänd om kålen i det kryddade vinet en gång under tillagningstiden så att allt får smak.
  • Kålen ska vara mjuk vid servering men får gärna ha lite motstånd. Plocka bort ingefäran. Smaka av med salt om du tycker det behövs lite mer.

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Minestronesoppa

schedule6-8 tim på låg

4 / 5. 33

Risgrynsgröt i Express

schedule30m

4 / 5. 141

Ångkoka grönsaker

schedule2m

4 / 5. 17

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCKPOT-SKOLAN

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crockpot