Vinbräserad rödkål med ingefära, chili och stjärnanis.
Den här rödkålen är syrlig med lite bett av chili, inte särskilt lik den vanliga rödkålen. Den blir blekare än den rödkål vi är vana vid på julbordet, men smaken är det inget fel på.
Ingredienser
Ingredienser
- Färsk rödkål
- 0,5 dl rött vin
- 1-2 msk flytande honung
- 1 msk crema di balsamico
- 2-3 stjärnanis
- Färsk skalad ingefära, ca 2-3 cm
- Två nypor chiliflakes
- Salt efter smak
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skär två grova skivor av rödkålshuvudet, ca 3 cm tjocka, och skär skivorna i grova bitar. Lägg rödkålen i din crockpot och häll på vin, honung och crema di balsamico. Lägg i stjärnanis, ingefära i skivor (du behöver inte skala den) och chili. Ringla lite honung ovanpå. Salta.
- Låt gå på låg 6 timmar ungefär. Vänd om kålen i det kryddade vinet en gång under tillagningstiden så att allt får smak.
- Kålen ska vara mjuk vid servering men får gärna ha lite motstånd. Plocka bort ingefäran. Smaka av med salt om du tycker det behövs lite mer.
Diskussion om Vinbräserad rödkål
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Marockansk linssoppa
schedule5,5 tim på låg
Koka ris i Express
schedule10m
Vinbräserad rödkål
schedule6 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept