En av mina favoriträtter i Latinamerika och som jag gärna beställer på latinamerikanska restauranger är en maträtt som heter “ropas vieja”, som betyder “gamla kläder” på spanska. Denna läckra maträtt består av långkokt, strimlad biff  med ris, svarta bönor och söta matbananer till. Jag tycker att det är den ultimata kombinationen av sött och salt. För att göra denna maträtt Paleo-vänlig, ta helt enkelt bort de svarta bönorna. I stället friterar du några mogna bananskivor som du serverar tillsammans med ditt strimlade kött. Lägg allt på toppen av blomkålsris, en maträtt som kommer att värma dig gott särskilt under de kallare månaderna.

Recept av Deanna Dorman

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg nötkött
  • 1 poblano-peppar (hackad)
  • 1 lök (halva tunt skivad och halva hackad)
  • 170 g tomatpasta
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk kummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk vitlök
  • 1 tsk rökt paprikapulver
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Värm olivolja i en stor panna på medelhög värme. När olivoljan är varm, stek köttet 2 minuter på vardera sidan.
  • Placera köttet (med oljan) i Crock-Poten. Tillsätt poblano-peppar och skivad lök.
  • Häll i köttbuljong och tomatpasta. Tillsätt kummin, rökt paprika, oregano och vitlök och rör ihop.
  • Lägg på locket och koka på låg i 6-8 timmar.
  • När nötköttet är genomkokt och mört, riv isär det med två gafflar på en stor tallrik.
  • Lägg tillbaka det i Crock-Poten och koka i 30 minuter.

Diskussion om Kubansk biff – Ropas Vieja

2 tankar om “Kubansk biff – Ropas Vieja

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Lammchili

schedule8-10 timmar på låg

3 / 5. 26

Kotlettrad, kokt och grillad

schedule4 timmar på låg

5 / 5. 1

Krämig köttfärssoppa

schedule9h

4 / 5. 59

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
En lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept