
En av mina favoriträtter i Latinamerika och som jag gärna beställer på latinamerikanska restauranger är en maträtt som heter “ropas vieja”, som betyder “gamla kläder” på spanska. Denna läckra maträtt består av långkokt, strimlad biff med ris, svarta bönor och söta matbananer till. Jag tycker att det är den ultimata kombinationen av sött och salt. För att göra denna maträtt Paleo-vänlig, ta helt enkelt bort de svarta bönorna. I stället friterar du några mogna bananskivor som du serverar tillsammans med ditt strimlade kött. Lägg allt på toppen av blomkålsris, en maträtt som kommer att värma dig gott särskilt under de kallare månaderna.
Recept av Deanna Dorman
2 kommentarer »Ingredienser
- 1 kg nötkött
- 1 poblano-peppar (hackad)
- 1 lök (halva tunt skivad och halva hackad)
- 170 g tomatpasta
- 2,5 dl köttbuljong
- 2 tsk olivolja
- 2 tsk kummin
- 1 tsk oregano
- 1 tsk vitlök
- 1 tsk rökt paprikapulver
Gör så här
- Värm olivolja i en stor panna på medelhög värme. När olivoljan är varm, stek köttet 2 minuter på vardera sidan.
- Placera köttet (med oljan) i Crock-Poten. Tillsätt poblano-peppar och skivad lök.
- Häll i köttbuljong och tomatpasta. Tillsätt kummin, rökt paprika, oregano och vitlök och rör ihop.
- Lägg på locket och koka på låg i 6-8 timmar.
- När nötköttet är genomkokt och mört, riv isär det med två gafflar på en stor tallrik.
- Lägg tillbaka det i Crock-Poten och koka i 30 minuter.
Diskussion om Kubansk biff – Ropas Vieja
2 tankar om “Kubansk biff – Ropas Vieja”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Är tomatpasta samma sak som tomatpuré?
Ja det kan man säga.