Kyckling Pad Thai
Kyckling Pad Thai
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 13m tillagningstid

Kyckling Pad Thai

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En favorit på thairestaurangen är för många den klassiska rätten Pad Thai. Den är superenkel att laga i Crock-Pot Expressen och smakar lika bra, om inte bättre, när det är hemlagat. Snabbmat när den är som bäst!

Här lagar vi den med kyckling, men allt går naturligtvis att variera efter smak och tycke.

Receptet kommer från pressureluckcooking.com

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 450g kyckling
  • 3 salladslökar
  • 180 g böngroddar (om man vill)
  • 2 msk hackad vitlök
  • 2 ägg
  • 1 paket risnudlar (ca 200g)
  • 3,5 dl vatten
  • 3 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 msk Pad Thaisås
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 dl grovt hackade jordnötter
  • 4 limeklyftor
  • Färsk hackad koriander
  • Den gröna delen av salladslöken, fint skivad
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär kycklingen i tunna strimlor
  • 2. Dela salladslöken. Den nedre vita delen i lite större bitar, och den gröna delen i mindre. Separera dessa.
  • 3. Hacka vitlök och jordnötter
  • 4. Starta Crock-Pot Expressen på Brown/Saute
  • 5. Häll i 2 msk sesamolja.
  • 6. Stek vitlök och de vita delarna av salladslöken i ca 2 minuter
  • 7. Lägg i kycklingen och stek tills den blir vit
  • 8. Flytta innehållet i grytan åt ena sida och knäck äggen på den tomma sidan
  • 9. Låt äggen stekas och rör runt medan det stelnar
  • 10. Blanda äggen med övrigt innehåll när det stekt färdigt och stäng av grytan
  • 11. Tillsätt vatten, soja, fisksås, Pad Thaisås och 1 msk sesamolja.
  • 12. Blanda allt och lägg i nudlarna och böngroddarna
  • 13. Sätt på locket, sätt ångventilen i öppet läge
  • 14. Välj Slowcook/Låg och kör i 8 minuter. (Du får passa tiden själv eftersom den lägsta förinställningen är 30 min)
  • 15. Öppna locket och blanda runt väl. Om några nudlar fortfarande är lite hårda försöker du få ner dem under vätskan
  • 16. Kör ytterligare 5 minuter på Slowcook på låg
  • 17. Smaka av nudlarna, om de fortfarande är för "Al Dente" för din smak tillsätter du lite mer vatten (0,5 dl) och kör i 5 minuter till
  • 18. Häll över i en serveringsskål och tillsätt ytterligare lite Pad Thaisås efter smak och blanda ordentligt
  • 19. Dekorera med krossade jordnötter, den gröna delen av salladslöken, finhackad koriander och pressa en limeklyfta över