Kyckling Pad Thai
Kyckling Pad Thai
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 1h 30m tillagningstid

Kyckling Pad Thai

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En favorit på thairestaurangen är för många den klassiska rätten Pad Thai. Den är superenkel att laga i Crockpot Expressen (eller annan slowcooker) och smakar lika bra, om inte bättre, när det är hemlagat. Snabbmat när den är som bäst! Här lagar vi den med kyckling, men allt går naturligtvis att variera efter smak och tycke.

Receptet kommer från pressureluckcooking.com

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 450g kyckling
  • 3 salladslökar
  • 180 g böngroddar (om man vill)
  • 2 msk hackad vitlök
  • 2 ägg
  • 1 paket risnudlar (ca 200g)
  • 3,5 dl vatten
  • 3 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 msk Pad Thaisås
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 dl grovt hackade jordnötter
  • 4 limeklyftor
  • Färsk hackad koriander
  • Den gröna delen av salladslöken, fint skivad
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär kycklingen i tunna strimlor
  • 2. Dela salladslöken. Den nedre vita delen i lite större bitar, och den gröna delen i mindre. Separera dessa.
  • 3. Hacka vitlök och jordnötter
  • 4. Starta Crock-Pot Expressen på Brown/Saute
  • 5. Häll i 2 msk sesamolja.
  • 6. Stek vitlök och de vita delarna av salladslöken i ca 2 minuter
  • 7. Lägg i kycklingen och stek tills den blir vit
  • 8. Flytta innehållet i grytan åt ena sida och knäck äggen på den tomma sidan
  • 9. Låt äggen stekas och rör runt medan det stelnar
  • 10. Blanda äggen med övrigt innehåll när det stekt färdigt och stäng av grytan
  • 11. Tillsätt vatten, soja, fisksås, Pad Thaisås och 1 msk sesamolja.
  • 12. Blanda allt och lägg i nudlarna och böngroddarna
  • 13. Sätt på locket, sätt ångventilen i öppet läge
  • 14. Välj Slowcook/Låg och kör i 1 timme.
  • 15. Öppna locket och blanda runt väl. Om några nudlar fortfarande är lite hårda försöker du få ner dem under vätskan
  • 16. Kör ytterligare 30 minuter på slowcook på hög
  • 17. Smaka av nudlarna, om de fortfarande är för "Al Dente" för din smak tillsätter du lite mer vatten (0,5 dl) och kör i 5 minuter till
  • 18. Häll över i en serveringsskål och tillsätt ytterligare lite Pad Thaisås efter smak och blanda ordentligt
  • 19. Dekorera med krossade jordnötter, den gröna delen av salladslöken, finhackad koriander och pressa en limeklyfta över

Kommentarer

Hanna Jensen
Hanna Jensen

Jag antar att det är benfri kyckling/kycklingfilé ni menar?

2021-12-30
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Ja det är det.

2022-01-03
Daniel Jönsson
Daniel Jönsson

Receptet fungerar INTE!

Måste vara fel på att köra med Slow Cook funktionen.
Jag har nu kört den i 40 min.
Fortfarande inte klar.

Kanske skulle skrivit att du skall dyka klart kycklingen innan allt skall ned, för det tar för lång tid att koka upp allt.

Vänligen kontrollera ert recept!

2022-01-03
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej! Har ändrat tiden i receptet nu.

2022-03-31
Xiao Xiao
Xiao Xiao

Koka risnudlar efter anvisning 8 min är orealistisk tid för kokning av nudlar. Ha i nudlarna efter och sedan kör på 8 min slowcook/8 min. Ps se till att koka nudlarna efter anvisning på nudlarna förpackning.

2022-02-05
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Bra tips!

2022-03-31