En favorit på thairestaurangen är för många den klassiska rätten Pad Thai. Den är superenkel att laga i Crockpot Express (eller annan slowcooker) och smakar lika bra, om inte bättre, när det är hemlagat. Snabbmat när den är som bäst! Här lagar vi den med kyckling, men allt går naturligtvis att variera efter tycke och smak.

Receptet kommer från pressureluckcooking.com

 

6 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 450g kyckling
  • 3 salladslökar
  • 180 g böngroddar (om man vill)
  • 2 msk hackad vitlök
  • 2 ägg
  • 1 paket risnudlar (ca 200g)
  • 3,5 dl vatten
  • 3 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 msk Pad Thaisås
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär kycklingen i tunna strimlor
  • Dela salladslöken. Den nedre vita delen i lite större bitar, och den gröna delen i mindre. Separera dessa.
  • Hacka vitlök och jordnötter
  • Starta Crockpot Express på Brown/Saute, eller sätt stekpannan på spisen med hög värme.
  • Häll i 2 msk sesamolja.
  • Stek vitlök och de vita delarna av salladslöken i ca 2 minuter.
  • Lägg i kycklingen och stek tills den blir vit.
  • Flytta innehållet i grytan åt ena sida och knäck äggen på den tomma sidan.
  • Låt äggen stekas och rör runt medan det stelnar.
  • Blanda äggen med övrigt innehåll när det stekt färdigt och stäng av grytan
  • Tillsätt vatten, soja, fisksås, Pad Thaisås och 1 msk sesamolja.
  • Blanda allt och lägg i nudlarna och böngroddarna
  • Lägg allt i din Crockpot. Sätt på locket, (Om du lagar i en Express: sätt ångventilen i öppet läge)
  • Välj Slowcooking/Låg och kör i 1 timme.
  • Öppna locket och blanda runt väl. Om några nudlar fortfarande är lite hårda försöker du få ner dem under vätskan
  • Kör ytterligare 30 minuter på slowcooking på hög
  • Smaka av nudlarna, om de fortfarande är för "Al Dente" för din smak tillsätter du lite mer vatten (0,5 dl) och kör i 5 minuter till
  • Häll över i en serveringsskål och tillsätt ytterligare lite Pad Thaisås efter smak och blanda ordentligt
  • Dekorera med krossade jordnötter, den gröna delen av salladslöken, finhackad koriander och pressa en limeklyfta över

Diskussion om Kyckling Pad Thai

6 tankar om “Kyckling Pad Thai

  1. Daniel Jönsson
    Daniel Jönsson says:

    Receptet fungerar INTE!

    Måste vara fel på att köra med Slow Cook funktionen.
    Jag har nu kört den i 40 min.
    Fortfarande inte klar.

    Kanske skulle skrivit att du skall dyka klart kycklingen innan allt skall ned, för det tar för lång tid att koka upp allt.

    Vänligen kontrollera ert recept!

  2. Xiao Xiao says:

    Koka risnudlar efter anvisning 8 min är orealistisk tid för kokning av nudlar. Ha i nudlarna efter och sedan kör på 8 min slowcook/8 min. Ps se till att koka nudlarna efter anvisning på nudlarna förpackning.

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kycklinggryta med Ajvar och Vitostkräm

schedule30

3.6 / 5. 24

Krämig chilikyckling

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 15

Bbq Kyckling Sliders (pulled chicken)

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 15

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot