
Lättlagat och mycket gott påsklamm.
När jag gjorde det hade jag en termometer i köttet för att jag ville att det skulle vara rosa. Men det gör man ju som man vill.
Det här goda receptet på lammstek har jag hittat på en amerikansk sida: http://www.dinnerwithjulie.com/
9 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- Lammstek
- 1 citron
- 4-5 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk hackad rosmarin (timjan går också bra)
- 1 msk olivolja
- 1 tsk grovt salt
- 1 tsk nymald svartpeppar
- ca 2 dl rött vin, buljong eller tomatjuice
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Gör en pasta av alla ingredienser (utom lammsteken) och gnugga in den i lammsteken. Låt den stå några timmar, gärna under natten.
- Lägg den i Crock-Poten och häll en mugg med rödvin, buljong eller tomatjuice runt.
- Låt den koka på låg i 6-8 timmar.
- Servera med ungsstekta grönsaker och sallad.
Diskussion om Lammstek
9 tankar om “Lammstek”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Julskinka Express

Viltgryta med rotfrukter och kikärtor
schedule6h 10m

Köttgryta med honung och balsamico – Express
schedule28m
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Marockanska lammlägg
schedule8-9 timmar på låg

Lammtagine
schedule7h

Baskiska lammlägg
schedule8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Vad ska jag göra med citronen?
Använda som smaksättare eller strunta i. Det väljer du själv. 😉
Jag menar, ska den pressas, hackas eller något annat?
Är det färsk eller torkad rosmarin?
Båda funkar!
Men det är ju inte samma mängd. Är receptet beräknat på färsk eller torkad?
Är lammsteken med eller utan ben?
Det ser ut som utan ben på bilden.
Jag tycker det borde stå i receptet eftersom tillagningstiden skiljer sig beroende på om det är ben eller inte.