

Lättlagat och mycket gott påsklamm.
När jag gjorde det hade jag en termometer i köttet för att jag ville att det skulle vara rosa. Men det gör man ju som man vill.
Det här goda receptet på lammstek har jag hittat på en amerikansk sida: http://www.dinnerwithjulie.com/
Ingredienser
Ingredienser
- Lammstek
- 1 citron
- 4-5 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk hackad rosmarin (timjan går också bra)
- 1 msk olivolja
- 1 tsk grovt salt
- 1 tsk nymald svartpeppar
- ca 2 dl rött vin, buljong eller tomatjuice
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Gör en pasta av alla ingredienser (utom lammsteken) och gnugga in den i lammsteken. Låt den stå några timmar, gärna under natten.
- Lägg den i Crock-Poten och häll en mugg med rödvin, buljong eller tomatjuice runt.
- Låt den koka på låg i 6-8 timmar.
- Servera med ungsstekta grönsaker och sallad.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Chili con carne i Express
schedule10 min

Koreanska revben
schedule6-8 timmar på låg

Köttfärsgryta med mycket grönsaker
schedule6h
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Lammchili
schedule8-10 timmar på låg

Grillad lammbog med örter
schedule6-7 timmar på low

Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps
schedule6-7 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCKPOT-SKOLAN
Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crockpot